New Jersey Devilsin suomalaishyökkääjä Janne Kuokkanen onnistui jälleen

Änäri2 Jääkiekko NHL

NHL:ssä suomalaishyökkääjä Janne Kuokkanen onnistui jälleen maalinteossa New Jersey Devilsin riveissä. Kuokkanen on nyt tehnyt maalin neljässä peräkkäisessä pelissä. Yhteensä kauden maalisaldo on viisi.

Kuokkasen onnistumisesta huolimatta New Jersey hävisi New York Islandersille, joka voitti jo yhdeksännen pelinsä putkeen.

Voittolaukauskisassa tullut 3–2 -tappio oli Devilsille erityisen katkera, sillä joukkue ehti jo juhlia jatkoajalla P. K. Subbanin maalia ja sen tuomaa voittoa. Maali tuomittiin kuitenkin myöhemmin paitsioksi.

Suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi laukoi osuman seitsemän maalittoman pelin jälkeen, kun Colorado Avalanche otti kolmannen peräkkäisen voittonsa kukistaessaan Los Angleles Kingsin 4–1.

Donskoin toisen erän maalin jälkeen Colorado oli 3–0-johdossa. Kurtis MacDermid sai tehtyä Los Angelesille kavennuksen kolmannessa erässä, mutta Colorado kasvatti jälleen etumatkaansa, kun Nathan MacKinnon osui Mikko Rantasen syötöstä.

NHL:n suomalaisista pistesaldoaan kartutti myös Carolina Hurricanesin Sebastian Aho, joka syötti joukkueensa toisen maalin Detroit Red Wingsiä vastaan. Maali sinetöi Carolinan 2–1-voiton, sillä Detroit sai kyllä aikaan kavennuksen, mutta ei enempää. Ahon tehot kauden 27 ottelusta ovat 10+15=25.

Dallas Stars otti revanssivoiton Columbus Blue Jacketsista vähämaalisessa pelissä, joka ratkesi vasta voittomaalikilpailussa. Joukkueiden edeltävä ottelu kääntyi täpärästi Columbukselle.

Dallas teki varsinaisen peliajan ainoan maalinsa ensimmäisessä erässä, kun Joel Kiviranta auttoi Joe Pavelskin osumaa. Columbuksen tasoitusta saatiin odottaa kolmanteen erään asti. Pelin vei Dallasille Alexander Radulovin 2–1-maali voittomaalikisassa.

Suomalaisvahti Joonas Korpisalo torjui Columbuksen maalilla 34 kertaa, Dallasin kollega Jake Oettinger puolestaan 29 kertaa.

Columbuksen suomalaishyökkääjä Patrik Laine oli jäällä yli 20 minuuttia, mutta jäi pisteittä.