Jymy jätti OLS:n jännittämään – viimeisen pudotuspelipaikan kohtalo yhä auki

Salibandy2

OLS ei pystynyt varmistamaan vielä pudotuspelipaikkaansa, kun se taipui kotonaan omat mahdollisuutensa jo menettäneelle Nurmon Jymylle maalein 3-6. Oululaisilla on kolme kierrosta ennen runkosarjan päätöstä seitsemän pisteen etumatka LASBiin mutta jäljellä kovemmat vastustajat kuin lahtelaisilla.

Tänään Jymy vei jo avauserän 2-1, ja toisessa tuli lisää, kun Petro Rautio pommitti kaukolaukauksella ensimmäisen maalinsa kolmeen vuoteen ja syötti perään vielä Jymyn neljännen maalin, jonka laukoi Karri Vaarala. Iiro Savelan kavennettua OLS:lle kasvatti Jymy eroa päätöserän puolivälissä puolustajan karkeasta harhasyötöstä. Olli Kinnunen kavensi vielä Luukas Hyvärisen poikkisyötöstä, mutta siihen kiri kuivui. Yritys ilman maalivahtia avasi paikkoja lähinnä vieraille, ja yksi niistä toi tuloksen Jussi Lassilan tällättyä päätöslukemat Eemil Äijälän taitavasta esityöstä.

TPS nousi SPV:n ohi viidenneksi kaatamalla kotonaan juurikin Peliveljet maalein 4-3. Yliote löytyi heti avauserässä, jonka Palloseura vei Aleksi Ahokkaan kahdella ja Jere Niemelän yhdellä maalilla 3-1. Riku Hakanen nosti toisessa SPV:n maalin päähän, mutta kolmannessa laukoi Aleksi Ahokas komeasti hattutempun täyteen ja samalla voittomaalin. SPV:n kolmannen maalin teki puoli minuuttia ennen ottelun loppua alivoimalla Jukka-Pekka Pelto-Arvo.

Markus Salmi merkkautti 3+1, Jami Manninen 1+3 ja Ville Heiska 3+0, kun Happee paranteli itseluottamustaan murjomalla kotonaan jumbo FBC Turun 14-4. Vielä ottelun puolivälin lähestyessa Happee johti vasta 2-1, mutta jo ennen toista taukoa kotijoukkue oli ehtinyt mättää kuusi osumaa lisää. Kirjureilla riitti kiirettä myös päätösjaksolla, jonka Happee vei 6-3.

Sarja jatkuu maanantaina pääkaupunkiseudun paikallisottelulla Oilers–EräViikingit.

TPS lähtee naisten runkosarjan päätöskierroksella kakkospaikalta, kun se ohitti FBC Loiston kaataessaan tänään vieraissa Kooveen 10-3.

TPS repäisi Tampereella eroa heti avauserässä, kun Jenna Saario, Veera Kuosmanen ja Laura Rantanen takoivat taululle kolmen maalin johdon. Toisella tauolla TPS johti 6-1, mutta Tanja Parviainen ja Senni Hietanen nostattivat vielä kotijoukkueen toiveita kolmannen erän alun kavennuksillaan. Sitten hallitseva mestari kuitenkin repäisi uudelleen ja nakutti vielä neljä maalia lisää. Laura Rantanen laukoi tänään neljä maalia, yhteen maaliin ja kahteen syöttöpisteeseen ylsivät Meri-Helmi Höynälä, Veera Kuosmanen ja Jenna Saario.

Voittomaalin EräViikinkejä vastaan 11 sekuntia ja TPS:aa vastaan runsas minuutti ennen loppua iskenyt SaiPa teki sen taas kaataessaan kotonaan SB-Pron 4-3 Miisa Turusen 13 sekuntia ennen täyttä aikaa laukomalla osumalla. SB-Pro kävi ottelun ensimmäisellä puolikkaalla kolme kertaa johdossa, mutta siihen sen maalit jäivät. Ella-Mari Kettunen toi SaiPan tasoihin päätöserän alussa, ja 13 sekuntia ennen loppua Miisa Turusen kaukolaukaus löysi tiensä Milla Jaatisen vartioimaan verkkoon. Ottelussa juhlistettiin samalla kaukalot viime keväänä jättäneen Juuli Hakkaraisen 315 runkosarja- ja 86 pudotuspeliottelun uraa.

SaiPa ja EräViikingit jatkavat taistelua nelossijasta ja kotiedusta melkein tasatahdissa, kun EräViikingit löi tänään kotonaan SSRA:n 5-4. Joukkueet ovat tasapisteissä ja SaiPa maalierolla edellä. Päätöskierroksella SaiPa kohtaa kotonaan kolmonen FBC Loiston ja EräViikingit samoin kotonaan nousuvireisen jumbon Welhot. Tänään nousi kahdesti tappiolla ollut SSRA vielä kolmannen erän alussa Linda Holpaisen maalilla 3–2-johtoon. EräViikingit repäisi kuitenkin erän puolivälissä nopeasti tasoihin ja kahden maalin karkumatkalle, kun Manta Likki, Iida Valtonen ja uudelleen Likki osuivat neljässä minuutissa. Milla Ylitalo kavensi vielä oululaisille, mutta tasoitus ei onnistunut edes viimeisen minuutin ylivoimalla.

Porvoossa PSS kaatoi O2-Jyväskylän 2-1 ottelussa, jonka kaikki maalit syntyivät jo ennen toisen erän puoliväliä. Sara Timonen laukoi avauserässä PSS:lle johdon, jonka Jenna Pasanen toisessa kuittasi, mutta jo heti seuraavassa vaihdossa iski Emma Parta voittomaaliksi jääneen osuman.

Viimeisenä viruva Welhot otti kauden toisen voittonsa lyödessään kotonaan ÅIF:n rangaistuslaukauksilla 4-3. Welhot rakensi puoleen peliin kahden maalin johdon, jonka ÅIF kuitenkin kuittasi Iida Juureksen toisen ja Iida Sinkon kolmannen erän onnistumisilla. Welhot kävi vielä johdossa Silva Jääskeläisen maalilla, mutta vain 28 sekuntia myöhemmin oltiin taas tasoissa, kiitos Essi Linnavuoren. Rangaistuslaukauskisassa Silva Jääskeläisen, Kiia-Maria Kurun ja Petra Aallosen maalit toivat kuopiolaisille lisäpisteen, kun ÅIF:stä onnistui vain Iida Sinkko.

Runkosarja päättyy ensi lauantaina otteluilla EräViikingit–Welhot, O2-Jyväskylä–SB-Pro, PSS–Classic, SaiPa–FBC Loisto, TPS–SSRA ja ÅIF–Koovee.