Scroll Top

Enni Virjonen rikkoi Saga Vannisen SE:n 60 metrin aitajuoksussa! – Voitti kaksi muutakin lajia!

Torun 2021 halli yleisurheilu EM hallit
Monilahjakkuus Enni Virjonen voitti nuorten hallimestaruuskilpailuissa sunnuntaina kolme kultamitalia aivan ylivoimaisesti ja lisäksi rikkoi Saga Vannisen 17-vuotiaiden SE:n 60 metrin aitajuoksussa ajallaan 8,20.

Virjonen avasi sunnuntain kilpailunsa Botniahallissa voittamalla 17-vuotiaiden tyttöjen kuulantyönnön tuloksella 15,10 ja tekemällä 60 metrin aitajuoksussa alkuerien parhaan ajan 8,32. Alkuerät juostiin kuulantyönnön ollessa samanaikaisesti meneillään.

Turun Urheiluliittoa edustavan Virjosen kaikki neljä mitattua työntöä olisivat oikeuttaneet ylivoimaiseen mestaruuteen. Toiseksi sijoittunut Virjosen seuratoveri Venla Manner hävisi hänelle tasan kaksi metriä.

Neljä tuntia kuulantyönnön mestaruutensa jälkeen Virjonen voitti 60 metrin aitajuoksun uudella 17-vuotiaiden Suomen ennätyksellä 8,20. Virjonen paransi Saga Vannisen neljä vuotta vanhaa SE:tä 0,05 sekuntia.

Toiseksi tullut Helsingin Kisa-Veikkojen Iida Tossavainen hävisi Virjoselle yli puoli sekuntia ennätyksellään 8,73. Aitakorkeus Virjosen ikäluokassa on 76,2 senttiä ja kuulan paino kolme kiloa.

– Mielenkiintoinen päivä on ollut, mutta saanpahan kokeilla erilaisia aikatauluja ja huomata, että näinkin voi onnistua, Virjonen kommentoi päivän urakointiaan ja samalla viitasi päälajinsa moniotteluiden eri lajien aikatauluihin ja pitkiin odotusaikoihin.

– Ajattelin mielessäni, että Suomen ennätys olisi mukava juosta, mutta ainahan se on yllätys, kun sellaiseen pystyy. Juoksu tuntui tämän kauden parhaimmalta, iloinen Virjonen kertoi.

”Odotin paljon ja vielä enemmän sain”

Virjonen päätti iltansa 300 metrin juoksun ylivoimaiseen mestaruuteen ajalla 38,84. Toiseksi tullut Kuivasjärven Auran Emmi Juntunen hävisi hänelle lähes kaksi sekuntia ajallaan 40,76.

Virjosen 300 metrin aika on 17-vuotiaiden kaikkien aikojen kolmanneksi paras aika. Tätä nopeammin ovat aiemmin juosseet vain Ella Räsänen ja Viivi Lehikoinen, kaikki erimittaiset halliradat huomioon ottaen.

– Olen tähän päivään tosi tyytyväinen. Odotin paljon ja vielä enemmän sain. Koko kausikin on ollut hyvä ja eteenpäin on menty, Virjonen tiivisti tunnelmansa sunnuntain kolmannen kultamitalinsa jälkeen.

– 300 metriä menin ulkoradalla omaa juoksua. Täytyy vaan jaksaa loppuun asti. Mitä nyt vähän painoi takareisissä, kertoi toistaiseksi vasta maltillisesti pitkiä kovavauhtisia vetoja harjoitellut Virjonen.

– Ensi kesänä on alle 18-vuotiaiden EM-kilpailut ja odotan niitä kyllä tosi paljon.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.