Jokerit täysin vastaantulija Pietarissa

Helsingin Jokerit oli matkustanut Pietarin SKA:n vieraaksi jääkiekon KHL:ssä. Edellisen kerran kun joukkueet kohtasivat Pasilassa, oli Jokerit parempi julmasti 6-0.

Tänään vastassa oli täysin erilainen SKA. Joukkue oli todella pirteä alusta loppuun ja vei narrilaumaa kuin pässiä narussa. Jokerit sortui jäähyilyyn kahdessa ensimmäisessä erässä ja se on SKA:n kaltaista joukkuetta vastaan huono idea.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Ensimmäinen erä oli maaliton. SKA siirtyi 1-0 johtoon Vasily Tokranovin maalilla kun peliä oli pelattu 23 minuuttia. Kaksi minuuttia myöhemmin SKA tuli taas ja tällä kertaa oli Vladimir Tkachevin vuoro. Jori Lehterä sai maalista syöttöpisteen. Toisen erän viimeisillä minuuteilla Tkachev teki illan toisen maalinsa ja erätauolle siirryttiin SKA:n johtaessa ottelua 3-0.

Lauri Marjamäki teki taikojaan toisella erätauolla ja kolmanteen erään tuli sisuuntunut Jokerilauma. Kun ottelua oli pelattu 43 minuuttia vieraiden Petri Kontiola kavensi lukemiksi 3-1. Syötön maaliin antoi Viktor Lööv.

Kolmannessa erässä pelattiin pitkään ilman maaleja kunnes SKA teki illan neljännen maalinsa kolme minuuttia ennen loppua. Maalintekijänä oli Evgeny Ketov.

Enempää ottelussa ei maaleja nähty ja loppulukemat olivat näin ollen 4-1. Jokereiden pelastus rumimmilta numeroilta oli huippukunnossa oleva Janins Kalnins, joka torjui 32 kertaa ottelussa.

KHL jää nyt All Stars-tauolle ja ottelut jatkuvat taas ensi viikolla.