Jokerit kohtaa tänään vierasottelussa Vitjaz Podolskin

Jokerit palaa maajoukkuetauolta tänään maanantaina vierasottelussa Vitjaz Podolskia vastaan. Jesse Joensuulle kyseessä on juhlaottelu ja Sami Lepistölle kauden avauspeli.

Joensuu pelaa tänään 300. runkosarjaottelunsa jokeripaidassa ja KHL:ssä. Hän on noussut seuran kaikkien aikojen tilastossa ottelumäärissä sijalle 19. ja pelannut eniten pelejä KHL:ssä. Joensuu saapui Jokereihin kaudeksi 2015-16 ja on tehnyt 299 runkosarjakamppailussa 74+76=150 tehopistettä.

Lepistö liittyi Jokereiden vahvuuteen heti joulukuun alussa ja on siitä lähtien harjoitellut niin joukkueen mukana kuin itsekseen Hartwall Arenassa. Nyt kokenut puolustaja pääsee vihdoin takaisin tositoimiin ja pelaa Viktor Löövin pakkiparina.

Joukkueen riveistä puuttuu tänään useampi pelaaja ja kaksi valmentajaa. Syinä ovat loukkaantumiset sekä viime perjantaina tullut positiivinen virustestitulos, jonka vuoksi viranomaiset ovat asettaneet joukkueen jäseniä karanteeniin tartunnan ja altistumisten takia.

Loukkaantumisten vuoksi sivussa ovat Iiro Pakarinen, Saku Mäenalanen ja Brian O’Neill. Heistä Pakarinen palaa peleihin tammi-helmikuun vaihteessa, Mäenalasen tilaa seurataan viikko kerrallaan ja O’Neill palannee peleihin joulun ja vuodenvaihteen välisissä kotiotteluissa.

Päävalmentajan tehtäviä tänään hoitaa Pekka Kangasalusta. Hänen apunaan vaihtopenkillä valmentajina toimivat Ari-Pekka Pajuluoma ja Markus Ketterer.

Jokerit lähti maajoukkuetauolle kahden peräkkäisen tappion rasittamana, kun itäisen konferenssin ykkösryhmä Ak Bars oli tuplapelissä vahvempi kotikaukalossaan. Helsinkiläisjoukkue on lännessä kahdeksantena, mutta pelejä on edelleen 4-6 vähemmän pelattuna kuin edellä olevilla joukkueilla.

Vitjaz on Jokereiden perässä yhdeksäntenä kahden pisteen päässä, mutta pelannut kaksi ottelua enemmän. Ennen taukoa itäisen konferenssin kärkiryhmiin lukeutuva Avangard Omsk koki tappion Podolskissa lukemin 4-3. Samat olivat lukemat, kun Vitjaz otti Jokereilta ylimääräisen pisteen voittomaalikilpailuun päättyneessä ottelussa marraskuun lopussa kauden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa.

Tämän illan ottelu alkaa klo 18.30 Suomen aikaa.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu (A) – 93 Peter Regin – 48 Henri Ikonen
19 Veli-Matti Savinainen (A) – 10 Jordan Schroeder – 12 Marko Anttila (C)
13 Julius Junttila – 37 John Norman – 41 Antti Pihlström
40 Rasmus Lahnaviik – 26 Konsta Hirvonen

50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö
36 Jakub Krejčík – 90 David Sklenicka
3 Niklas Friman

39 Anders Lindbäck (35 Samuel Jukuri)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.