Jokerit kohtaa tänään Severstalin, lue ennakko!

Kolmen ottelun vieraskiertueen keskimmäinen osa pelataan lauantaina Tsherepovetsissa, kun Jokerit ja Severstal iskevät yhteen. Helsinkiläiset saavat hyökkäykseensä takaisin Henrik Haapalan.

Haapala loukkaantui 11.10. pelatussa kotiottelussa Dinamo Minskiä vastaan, joten väliin on jäänyt viisi kamppailua. Hyökkääjä on ollut yksi Jokereiden alkukauden tehomiehistä, sillä 14 pelissä on syntynyt 2+9=11 pistettä. Tänään paikka löytyy tutusta ketjusta Peter Reginin ja Veli-Matti Savinaisen rinnalta.

Viime pelin jäljiltä sivuun jäävät Aleksi Halme ja Tommi Kivistö, kun myös Eemeli Räsänen tekee paluun kokoonpanoon. Loukkaantumisten vuoksi vieraskiertueelta ovat sivussa Nicklas Jensen, Antti Pihlström, Steve Moses ja Konsta Hirvonen.

Jokerit otti upean voiton torstaina Moskovassa, kun sarjakärki ja viime kauden mestari TsSKA kaatui 3-0. Tänään maalilla jatkava Janis Kalnins torjui pelissä 29 kertaa ja merkkautti kauden ensimmäisen nollapelinsä. Saku Mäenalanen taas avasi maalihanansa kymmenennessä KHL-pelissään.

Jokerit jatkaa läntisessä konferenssissa seitsemännellä sijalla. Vire on ollut viime aikoina vakuuttava, sillä helsinkiläiset ovat voittaneet kymmenestä viime pelistään seitsemän ja ottaneet pisteitä yhdeksässä.

Lauantain vastustaja Severstal on lännessä yhdeksäntenä ja pelannut hyvän alkukauden. Viime peleissä nuotti on tosin ollut hieman alavireinen, sillä kahdeksasta edellisestä pelistä on tullut vain kaksi voittoa. Viimeksi torstaina Severstal hävisi Neftehimikille kotonaan luvuin 2-1 jatkoajalla.

Jokerit ja Severstal kohtaavat nyt toistamiseen tällä kaudella. Ensimmäinen peli syyskuussa Tsherepovetsissa päättyi Jokereiden 4-1-voittoon. Nicklas Jensen viimeisteli kahdesti, Oliver Lauridsen ja Henri Ikonen kerran.

Illan ottelu alkaa klo 17.00.

Jokereiden kokoonpano:

80 Saku Mäenalanen – 27 Petri Kontiola – 12 Marko Anttila (A)
48 Henri Ikonen – 37 John Norman – 21 Brian O’Neill
19 Veli-Matti Savinainen – 93 Peter Regin (C) – 25 Henrik Haapala
6 Jesse Joensuu – 22 Mika Niemi – 9 Ahti Oksanen

44 Mikko Lehtonen – 51 Alex Grant
50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö (A)
42 Teemu Eronen – 7 Oliver Lauridsen
77 Eemeli Räsänen

98 Janis Kalnins (31 Antti Niemi)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.