Jokerit voitokkaina Tsherepovetsissa

Jokerit jatkoi kolmen vierasottelun kiertuetta sarjan toisella ottelulla, kun helsinkiläiset olivat vieraina Tsherepovetsissa, missä Severstal isännöi Jokereita. Kotijoukkue on pelannut viime pelit mollivoittoisesti. Jokerit otti taas upean voiton torstaina Moskovassa, kun sarjakärki ja viime kauden mestari TsSKA kaatui 3-0.

Severstal ja Jokerit on kohdannut tällä kaudella jo kertaalleen ja tuolloin Jokerit oli niinikään vieraissa parempi lukemin 1-4.

Helsinkiläiset saivat hyökkäykseensä takaisin Henrik Haapalan. Tänään paikka löytyi tutusta ketjusta Peter Reginin ja Veli-Matti Savinaisen rinnalta.

Viime pelin jäljiltä sivuun jäivät Aleksi Halme ja Tommi Kivistö. Eemeli Räsänen teki paluun kokoonpanoon.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Ottelun ensimmäisessä erässä lähdettiin tunnustellen liikkeelle. Molemmat joukkueet saivat vastustajan maalivahdille vetoja mutta ne poimittiin helposti. Jokerit hallitsi hivenen ensimmäistä erää ja Severstal keskittyi puolustamiseen. Ottelun ensimmäinen tilastomerkintä saatiin, kun Jesse Joensuu otti koukkaamisesta jäähyn ajassa 15.23. Severstal ei pystynyt hyödyntämään Joensuun jäähyä vaan sen sijaan he ottivat jäähyn minuutti ennen erän loppua. Ensimmäisessä erässä ei nähty maaleja, joten tauolle siirryttiin 0-0 lukemissa.

Toisen erän Jokerit pääsi aloittamaan ylivoimalla. Henrik Haapala pääsi yksin läpi mutta kiekko karkasi juuri ennen ratkaisua. Jokerit pääsi yrittämään ylivoimaa toisen kerran heti perään, kun Severstalin pelaaja otti 2+2 minuuttia. Jokerit käytti ylivoiman hyödykseen. Mikko Lehtonen ja Henrik Haapala tekivät esityön ja Jesse Joensuu ohjasi kiekon maalin edestä ylämummoon. Jokerit siirtyi 0-1 johtoon. Pikkuhiljaa toisen erän kuluessa Jokerit oli paljon aktiivisempi joukkue ja Severstalin puolustusvoittoinen pelitapa alkoi näkyä isäntien pohkeissa. Severstal pääsi pelaamaan todella tehokkaan ylivoiman toisen erän lopulla, kun Viktor Lööv otti huitomisesta jäähyn. Paikoista ei kuitenkaan onnistuttu ja viimeisenä lukkona toimi Janis Kalnins. Toiselle erätauolle siirryttiin Jokereiden johdossa lukemin 0-1.

Heti kolmannen erän alkuun kotijoukkueen pelaaja pääsi yksin läpi mutta Janis Kalnins oli parempi. Muutenkin Severstal tuli todella pirteällä jalalla päätöserään. Jokereiden kannalta kotijoukkueen takaa-ajoasemiin vastattiin huonosti ja kaiken huipuksi Peter Regin otti kampituksesta jäähyn. Severstal ei kuitenkaan onnistunut tasoittamaan peliä. Kotijoukkue otti tämän jälkeen kaksi peräkkäistä jäähyä ja Jokereille tarjottiin mahdollisuuksia lisätä johtoaan. Jokereiden ylivoimat olivat todella heikkoja ja lopulta joukkueet olivat tasalukuiset. Jäähyrumba jatkui ja seuraavaksi oli Jokereiden Oliver Lauridsenin vuoro. Vieraat eivät onnistuneet maalinteossa vaan joukkueet palasivat tasalukuisiksi. Jokereiden huono pelaaminen kuitattiin kotijoukkueen toimesta 57’ kohdalla ja tilanne oli 1-1. Ottelussa tuli 60’ täyteen ja siirryttiin jatkoajalle.

Jatkoajalla nähtiin ensin Jokereiden päähän todella vaarallinen kahden pelaajan hyökkäys mutta Janis Kalnins hoiti homman tyylikkäästi. Heti perään Peter Regin pääsi yksin läpi ja hoiti Jokereille voiton. Jokerit voitti jatkoajalla 1-2.