Scroll Top

Jokerit kohtaa KHL:n huippuottelussa Pietarin SKA:n

Jokerit KHL Zapolski

Jokerit kohtaa KHL:n huippuottelussa Pietarin SKA:n

Jokereiden kokoonpanoon tulee pieniä muutoksia torstai-illan huippuotteluun SKA:ta vastaan. Maalissa jatkaa Ryan Zapolski.

Jokerit koki 2-3-tappion Dinamo Minskille tiistaina vieraskaukalossa ja palasi Suomeen yksi piste taskussaan. Helsinkiläisjoukkue johti kamppailua kolmannessa erässä, mutta valkovenäläisryhmä tuli tasoihin ja oli etevämpi rankkareissa.

Kuva: Jokerit.com
Kuva: Jokerit.com

Valmennusjohto on tehnyt muutaman muutoksen tämän illan kokoonpanoon, johon paluun tekevät puolustajat Rasmus Rissanen, Oliver Lauridsen ja Juho Rautanen sekä hyökkääjät Tomi Mäki, Mika Niemi ja Masi Marjamäki. Tiistaina Valko-Venäjällä hyvin torjunut Zapolski jatkaa siis tolppien välissä.

Terveinä sivussa ovat puolustajat Jesper B. Jensen ja Arturs Kulda sekä hyökkääjät Joey Hishon, Michael Keränen ja Roope Talaja. Kiekko-Vantaan Mestis-joukkueen matkassa ovat Jani Kautto, Frank Gymer sekä Mäkisen veljekset Atte ja Miro. Loukkaantumisia Jokereilla ei ole.

Tiistain tappio ja muiden otteluiden tulokset pudottivat Jokerit takaisin playoff-viivan alapuolelle yhdeksänneksi. Eroa kahdeksanteen sijaan on kaksi ja viidenteen sijaan viisi pistettä. Erot ovat pienet, mutta pisteitä Jokerit tarvitsee edelleen tasaiseen tahtiin, jotta sijoitus paranisi.

Illan vastustaja SKA on pisteitä saalistanut paremmin kuin mikään toinen joukkue KHL:ssä. Sarjakärki rummutti hurjan 15 pelin voittoputken loka-marraskuussa, mutta joutui viime viikolla nöyrtymään Avtomobilist Jekaterinburgille. Tappio kuitattiin kuitenkin maanantaina, kun SKA löylytti sarjakakkosta TsSKA Moskovaa 6-3 kotonaan.

Pietarilaiset ovat tehneet häkellyttävät 148 maalia 33 ottelussa ja tappioita varsinaisella peliajalla on ainoastaan kaksi. Toiseksi eniten maaleja tehnyt Magnitogorsk on löytänyt verkon 39 kertaa vähemmän kuin SKA. Jokerit koki pietarilaisten tulivoiman lokakuussa vieraissa, kun SKA iski taululle lukemat 6-0. Huomionarvoista on myös, että SKA on päästänyt sarjassa vähiten maaleja, 51.

Helsingissä Jokerit on SKA:n hurjasta materiaalista huolimatta ollut jättiläiselle vaikea vastus. Viime kaudella punakeltaiset voittivat molemmat kohtaamiset (3-2 ja 3-1). Ensimmäisellä KHL-kaudella pisteet tasattiin, kun Jokerit voitti ensimmäisen ja SKA toisen kohtaamisen. Hartwall Arena ei ole ollut Euroopan suurimmalle seuralle suosiollinen vieraskaukalo.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.