Jokerit kohtaa kärkipelissä Pietarin SKA:n

IMG_6934

Jokerit lähtee jatkamaan historiallista 15 ottelun voittoputkeaan tänään KHL:n kärkiryhmä SKA Pietaria vastaan. Helsinkiläisten kokoonpanoon tulee vain pieniä muutoksia.

Jokerit kukisti tiistaina itäisen konferenssin ykkösen Ak Bars Kazanin Helsingissä luvuin 3-1. Isännät ottivat avauserässä komennon ja menivät 2-0-johtoon Matt Gilroyn ja Antti Pihlströmin osumilla. Peli ratkesi kolmannessa erässä, kun Marko Anttilan hirmupommi upposi hetki ennen loppua Emi Garipovin selän taakse.

Ryan Zapolski teki jokerihistoriaa pitämällä nollan 245 minuuttia ja 36 sekuntia putkeen. Ak Bars rikkoi jokerivahdin nollan kolmannessa erässä, mutta se ei juuri tunnelmia laskenut. Amerikkalaisvahti on KHL:n maalivahtitilastojen kärkipaikalla. Jokerit on päästänyt sarjassa vähiten maaleja: 19 pelissä vain 24 kertaa kiekko on livahtanut helsinkiläisten verkkoon.

Ainoan kerran tällä kaudella Jokerit on jäänyt ilman pisteitä juuri SKA:ta vastaan Pietarissa elokuussa. Tuolloin ottelu päättyi 2-0 kotijoukkueen voittoon, mutta Jokereilla oli omat hetkensä erityisestä toisessa erässä. Helsinkiläisten peli on mennyt tasaisesti eteenpäin tuosta illasta, kun taas SKA:n otteet ovat viime peleissä hieman yskähdelleet.

Jokereiden kokoonpanoon paluun tekee Pekka Jormakka, joka huilasi kolme edellistä ottelua pienen vaivan vuoksi. Hyökkääjä pelaa tänään tutulla paikalla Brian O’Neillin ja Eeli Tolvasen rinnalla. Myös Olli Palola on jälleen mukana yhden pelin huilin jälkeen ykkösketjussa Peter Reginin ja Henri Ikosen vierellä.

Tommi Huhtala loukkaantui tiistain Ak Bars -ottelussa ja on sivussa peleistä noin neljä viikkoa. Myös Rasmus Rissanen ja Karri Rämö ovat edelleen loukkaantuneiden listalla. Heidän tilannettaan seurataan päivä kerrallaan. Terveinä kokoonpanon ulkopuolella ovat tänään Tomi Mäki ja Petteri Wirtanen.