Jokerit kohtaa Admiral Vladivostokin jo kello 11.00 – katso kokoonpanot

Jokerit kohtaa Admiral Vladivostokin klo 11.00 neljän pelin vieraskiertueen toisessa kamppailussa. Antti Niemi on torjuntavuorossa ja Ahti Oksanen hyppää kokoonpanoon.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Helsinkiläiset avasivat pitkän Kiinan- ja Venäjän kaukoidän -turneensa 3-2-voitolla Kunlun Red Staria vastaan keskiviikkona. Matka jatkui pelin jälkeen Venäjän puolelle Vladivostokiin, jossa odottaa pirteästi kauden ensimmäisen puolikkaan pelannut Admiral.

Kunlunin Jokerit kaatoi Aleksi Halmeen, Marko Anttilan ja Alex Grantin osumilla. Halmeelle maali oli uran ensimmäinen KHL:ssä ja Anttila taas venytti pisteputkensa neljän ottelun mittaiseksi. Näissä kamppailuissa hyökkääjä on tehnyt 3+1=4 pistettä. Maalilla Janis Kalnins venyi 38 kertaa kiekon tielle.

Saku Mäenalanen loukkaantui keskiviikon ottelussa toisessa erässä ja on tänään sivussa. Jesse Joensuu siirtyy Peter Reginin ja Brian O’Neillin rinnalle ja Oksanen nousee kokoonpanoon samaan ketjuun Anttilan ja Antti Pihlströmin kanssa. Muuten ketjut ja pakkiparit ovat ennallaan keskiviikolta.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

 

Mäenalasen lisäksi loukkaantuneina ovat Steve Moses ja Nicklas Jensen, jotka eivät ole mukana vieraskiertueella. Terveinä kokoonpanon ulkopuolella jatkavat Eemeli Räsänen ja Mika Niemi.

Päivän vastustaja Admiral on itäisessä konferenssissa kahdeksantena, mutta on pelannut 1-4 vähemmän kuin yläpuolellaan olevat joukkueet. Ennen maajoukkuetaukoa Admiral kukisti vaikeissa vieraskaukaloissa Spartak Moskovan ja Lokomotiv Jaroslavlin. Tauon jälkeen joukkue ei ole vielä pelannut, joten edellisestä ottelusta on 11 päivää.

Admiralin suomalainen muuri Juho Olkinuora on torjunut 17 pelaamastaan ottelusta kymmenen voittoa erinomaisella torjuntaprosentilla 93,8. Se on KHL:n kuudenneksi paras ja niin sanottujen ykkösmaalivahtien joukossa toiseksi paras. Olkinuora kuului viime kevään MM-kultajoukkueeseen, joten tänään hänen virettään pääsevät testaamaan Jokereiden kultaleijonat Anttila, Mikko Lehtonen ja Veli-Matti Savinainen.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

 

Hyökkäyksessä Admiralin ykköshevonen on ollut 27-vuotias Denis Viharev, joka on KHL:n maalipörssissä kolmantena 11 osumalla. Hän pelaa seurassa kolmatta kauttaan edustettuaan aikaisemmin Severstalia ja Metallurg Novokuznektskia.

Olkinuoran ohella myös muut ulkomaalaisvahvistukset ovat onnistuneet, sillä joukkueen sisäisessä pistepörssissä Viharevin perässä tulevat hyökkääjät Martin Bakos (Slovakia), Markus Ljungh (Ruotsi) ja puolustaja Adam Almquist (Ruotsi). Kanadalaispakki Shawn Lalonde on hänkin esiintynyt edukseen.

Admiralin verkkoon on 25 pelissä tehty 58 maalia, joten puolustuspelaaminen on ollut mallillaan. Joukkueen alivoima on ollut kauden ensimmäisen puolikkaan ajan koko KHL:n parasta. Kapeassa NHL-mittaisessa kotikaukalossaan joukkue on voittanut 11 pelistään kuusi. Jokerit on historiansa aikana vieraillut Vladivostokissa neljä kertaa: voittoja on kaksi ja tappioita saman verran.

Tämän päivän ottelu alkaa klo 11.00 Suomen aikaa.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin (C) – 21 Brian O’Neill
19 Veli-Matti Savinainen – 27 Petri Kontiola – 25 Henrik Haapala
48 Henri Ikonen – 37 John Norman – 72 Aleksi Halme
9 Ahti Oksanen – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (A)
26 Konsta Hirvonen

44 Mikko Lehtonen – 51 Alex Grant
50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö (A)
42 Teemu Eronen – 7 Oliver Lauridsen
4 Tommi Kivistö

31 Antti Niemi (98 Janis Kalnins)

Admiralin kokoonpano:

83 Martin Bakos – 16 Markus Lungh – 10 Aleksandr Konnov
41 Kirill Voronin – 21 Denis Viharev – 71 Vladimir Butuzov
96 Oleg Lomako – 32 Vasili Streltsov – 23 Aleksandr Streltsov
24 Aleksandr Delnov – 25 Aleksandr Mereskin – 27 Ivan Lisin
26 Juri Petrov

5 Adam Almquist – 9 Shawn Lalonde
47 Ivan Mishenko – 8 Aleksandr Osipov
7 Juri Kozlovski – 44 Kirill Djakov
11 Nikita Bobrjashov

45 Juho Olkinuora (33 Anton Krasotkin)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.