Jokerit avaa tänään kautensa kotonaan Neftehimikiä vastaan

Jokerit tekee useita muutoksia kokoonpanoonsa keskiviikon kotiavaukseen Neftehimik Nizhnekamskia vastaan. Anders Lindbäck, Niklas Friman ja Julius Junttila tekevät ensiesiintymisensä helsinkiläisseurassa virallisessa ottelussa.

KUVA: Jokerit/Mikko Taipale

Lindbäck saapui Jokereihin täksi kaudeksi Torpedo Nizhni Novgorodista, Friman HPK:sta ja Junttila Kärpistä. Frimanille kyseessä on tänään myös KHL-debyytti.

Myös Alex Grant nousee kokoonpanoon. Lauantaina Riiassa pelanneet Tommi Kivistö, Viktor Lööv ja Henrik Haapala eivät tänään ole kokoonpanossa ja lisäksi Henri Ikonen on sivussa. Loukkaantumisistaan kuntoutuvat edelleen Aleksi Halme ja Konsta Hirvonen.

Valmennusjohto tekee myös ketjuihin pieniä muutoksia, kun Nicklas Jensen ja Eeli Tolvanen vaihtavat paikkaa kärkiketjuissa. Jensen pelaa tänään Jordan Schroederin ja Brian O’Neillin rinnalla, kun taas Tolvanen Saku Mäenalasen ja Junttilan kanssa.

Jokerit voitti Dinamo Riian lauantaina vieraskaukalossa luvuin 3-1. Mikko Lehtonen, Schroeder ja Iiro Pakarinen tekivät helsinkiläisten maalit. Janis Kalnins torjui 13 kertaa, eikä joutunut kummoiseen kiekkosateeseen Arena Rigassa.

Tänään Jokereiden testi kovenee, kun Neftehimik saapuu Helsinkiin. Jokerikasvatti Otso Rantakarin edustama seura voitti sunnuntaina Vitjazin luvuin 4-3 ja otti kauden avausvoittonsa. Myös SKA:n Neftehimik oli pannut kotiavauksessaan tiukoille, mutta joutui lopulta taipumaan tiukassa taistossa.

Viime kaudella Jokerit voitti molemmat kohtaamiset Neftehimikiä vastaan niukasti. Kotona lukemat olivat 3-2 ja vieraissa 2-1. Kaikkiaan KHL-aikana kuudessa kaudessa keskinäiset kohtaamiset ovat menneet helsinkiläisille voitoin 7-4.

Jokereiden kokoonpano:

71 Nicklas Jensen – 10 Jordan Schroeder – 21 Brian O’Neill (A)
13 Julius Junttila – 80 Saku Mäenalanen – 20 Eeli Tolvanen
19 Veli-Matti Savinainen – 37 John Norman – 81 Iiro Pakarinen
6 Jesse Joensuu (A) – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (C)

36 Jakub Krejčík – 90 David Sklenicka
44 Mikko Lehtonen – 64 Jonathan Pudas
3 Niklas Friman – 51 Alex Grant

39 Anders Lindbäck (98 Janis Kalnins)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.