Voitasiinko Jokereiden turha mollaaminen jo pikkuhiljaa lopettaa – Poliitikkojen lisäpisteiden kalastelu urheilun avulla on kuvottavaa

Oli kuvottavaa seurata, miten KHL:ssä pelaavaa Helsingin Jokereita lyötiin eri suunnista kuin vierasta sikaa, kun joukkueen oli tarkoitus aloittaa KHL-kausi Valko-Venäjällä Dinamo Minskiä vastaan, joka ei lopulta kuitenkaan toteutunut, kun muun muassa eri mediat Suomessa painostivat seuraa kannanotoillaan. Jokerit yritti kaikin tavoin saada siirrettyä ottelua myöhemmäksi ja se olikin KHL:ään useaan otteeseen yhteydessä, mutta tätä ei Suomessa juurikaan huomioitu, koska joukkue pelaa Venäjän omassa liigassa eli KHL:ssä. Tekipä Jokerit sitten mitä tahansa, niin viime vuosina on tullut pelkkää negatiivista palautetta eri medioista, joista kärkkäänä ovat olleet nimenomaan suuret mediatalot kuten Ilta-Sanomat.

Kuva

Räikeimmän kannanoton esitti tiede- ja kulttuuriministerii Annika Saarikko, joka otti kantaa Jokereiden mahdolliseen pelaamiseen Valko-Venäjällä. Saarikko ei tietenkään suoraan myöntänyt, että Jokereiden olisi parempi olla pelaamatta Dinamo Minskiä vastaan, mutta tämä oli helppo tulkita naisen lausunnosta. Saarikon ulostulo tuli hänen kannaltaan juuri sopivaan aikaan, koska Keskustan puheenjohtajavaliit oli samalla viikolla kun Saarikko kyseisen lausuntonsa esitti. Hän ei varmasti tätä myönnä, että lausunto oli tarkkaan harkittu, mutta kannanotto Jokereihin liittyen tuli juuri sopivasti, joten on helppo tulkita, että hän sai samalla runsaasti ilmaista mainosta ja lisäpisteitä Keskustan puheenjohtajaa valittaessa, joka käyntiin kuinkas muuten kuin saman viikon lauantaina neljä päivää lausunnon jälkeen. Lisäksi lausunto tuli ihmiseltä, joka ei varmasti juuri jääkiekkopeleissä ole viime vuosina käynyt tai muutenkaan urheilua seurannut. Tästä lähin politiikka ja urheilu pitäisi pitää erillään toisistaan tai ei ainakaan yritettäisi kalastella turhia irtopisteitä, tässä tapauksessa jääkiekkoseuran kustannuksella.

Embed from Getty Images

Pitää huomioida, että Jokerit Jari Kurrin johdolla hoiti Valko-Venäjän tilanteen suhteellisen mallikkaasti, koska seura oli pyytänyt ottelun siirtoa moneen eri otteeseen sekä painostanut muun muassa KHL:ää usealla eri yhteydenotolla. Lopulta, kun ottelua ei pelattu, ei Jokerit juuri kiitosta hyvästä työstään Suomessa saanut. Se, että Jokerit ei Suomen eri medioille koko ajan tiedottanut kyseisestä tilanteesta, ei tarkoittanut sitä etteikö seura olisi tehnyt asian eteen kovasti töitä. Muutenkin viime vuosina on pistänyt silmään, että Jokereiden pelaaminen KHL:ssä on tuonut varsinkin isojen medioiden toimesta pelkästään paskaa seuran niskaan muutamia positiivisia juttuja lukuunottamatta, mutta ne ovat olleet kuin pisara meressä tai ehkä paremmin sanottuna Laatokassa

Embed from Getty Images

Tästä Jokerien KHL:n kauden alun hysteriasta voitaisiin ottaa isosti oppia tulevaisuuteen, että pidettäisiin politiikka ja urheilu ehdottomasti erillään toisissaan. Tuskin se olisi maailmaa kaatanut, jos Jokerit olisi pelannut kauden avausottelun Valko-Venäjällä Minskiä vastaan. Ainakaan Barys Nur-Sultanin ja Salavat Ufan vierailut Minskissä eivät ole aiheuttaneet mitään paskamyrskyä, joten Suomessa tehtiin taas kärpäsestä härkänen. Toki se on ymmärrettävää, kun eletään 2020-luvun suvakki aikaa, että perus pieru tuntuu näinä päivinä olevan iso rikos.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.