Jokereilla tänään edessä kauden toinen ottelu

Jokereiden kokoonpanoon tulee vain yksi muutos sitten tiistain avauskamppailun. Antti Niemi jatkaa tolppien välissä.

Kuva: Jokerit

 

Muutos on Aleksi Halmeen nouseminen kokoonpanoon, mikä tarkoittaa sitä, että 19-vuotias hyökkääjä tekee tänään KHL-debyyttinsä. Halme pelasi viime kaudella Jokereiden A-nuorissa 43 peliä tehoin 14+23=37 sekä 13 peliä Mestiksen Kiekko-Vantaassa pistein 1+4=5. Hän esiintyi Jokereiden riveissä tämän kesän harjoitusotteluissa ja saa nyt mahdollisuuden myös runkosarjassa.

Kokoonpanossa on tänään 13 hyökkääjää ja seitsemän puolustajaa. Sivuun viime pelin jäljiltä jää Viktor Lööv. Loukkaantuneiden listalla jatkavat Veli-Matti Savinainen, Brian O’Neill, Mika Niemi ja Ahti Oksanen.

Jokerit avasi sarjan tiistaina Avangard Omskia vastaan 1-3-tappiolla. Tasaisessa kamppailussa helsinkiläisillä oli lopussa mahdollisuudet tasoitukseen, mutta ruuti oli vielä suhteellisen märkää. Tänään Ak Barsia vastaan etsitään ennen kaikkea hyökkäyspään tehoja.

Myös illan vastustaja koki tappion avausottelussaan, kun Moskovassa viime kauden mestari TsSKA oli parempi luvuin 3-2. TsSKA teki kaikki maalinsa ylivoimalla, joten Ak Barsin välipäivän harjoituksissa tärkein kehityskohta lienee ollut selvillä.

Jokerit ja Ak Bars ovat kohdanneet KHL:ssä kymmenen kertaa voittojen ollessa venäläisryhmän eduksi 6-4. Viime kaudella molemmat ottivat keskinäisissä peleissä voitot vieraskaukalossa ja myös numerot olivat samat niin Helsingissä kuin Kazanissa: 2-3.

Jokereiden kokoonpano:

25 Henrik Haapala – 27 Petri Kontiola – 71 Nicklas Jensen
6 Jesse Joensuu – 37 John Norman – 11 Steve Moses
48 Henri Ikonen – 93 Peter Regin (C) – 12 Marko Anttila (A)
41 Antti Pihlström – 36 Matias Myttynen – 72 Aleksi Halme
26 Konsta Hirvonen

44 Mikko Lehtonen – 18 Sami Lepistö (A)
42 Teemu Eronen – 51 Alex Grant
4 Tommi Kivistö – 7 Oliver Lauridsen
77 Eemeli Räsänen

31 Antti Niemi (98 Janis Kalnins)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.