Scroll Top

Lentismiehet taisteli erän Italialta

Lentopallon EM-kisoihin valmistautuva Suomen miesten maajoukkue taisteli yhden erän EM-kisojen mitalisuosikkeihin kuuluvalta Italialta näiden kotikentällä Cavalesessa. Italia vei pelin 3-1 (25-13, 25-13, 20-25, 25-14).

Suomen päävalmentaja Joel Banks kiitteli joukkueensa peliä maailman kovimman luokan vastustajaa vastaan.

– Tiesimme tietenkin pelaavamme huippuluokan joukkuetta vastaan, joka iski kovia aloitussyöttöjä ja oli torjunnassa ja puolustuksessa todella hyvä. Yleisesti ottaen pelasimme hyvin ja me halusimme pelata ja menestyä joukkueena ja niin juuri teimme, vaikka vastassa oli maailman kärkijoukkue, Banks sanoi.

– Meidän syöttömme oli vaihtelevaa, välillä hyvää ja välillä liian pehmeää. Me taistelimme hyvin kolmannessa erässä, kun syöttömme toimi.

– Saavutimme pari tavoitettamme tänä iltana ja peli oli hyvä oppitunti meille siitä, kuinka nopeaa peli on huipulla ja saimme kokea mitä peli on EM-kisoissa joillakin joukkueilla. Olen onnellinen, että voitimme erän, Banks totesi.

Suomi joutui peliin ilman ykköspassariaan Eemi Tervaporttia, joka toipuu parhaillaan pienestä flunssasta ja oli sen takia pukeutunut liberopaitaan. Passarin hommia hoitivat Fedor Ivanov ja Akseli Lankinen.

Suomen aloituksessa Italiaa vastaan olivat Ivanovin lisäksi Samuli Kaislasalo, Antti Siltala, Antti Ronkainen, Markus Kaurto, Tommi Siirilä ja Lauri Kerminen. Pelin kuluessa kuitenkin kaikki suomalaiset pääsivät pelaamaan lukuun ottamatta Tervaporttia.

Italia lähti peliin ykkösmiehillään. Mukana olivat niin Ivan Zaytsev kuin Osmany Juantorenakin. Italian tähdet näyttivät osaamistaan avauserässä ja veivät erän selkeästi 25-13. Italia iski kolme ässää ja hyökkäsi paljon kovemmalla prosentilla (68) kuin Suomi (38). Italia sai Suomen virheillä yhdeksän pistettä. Toinen erä meni Italialle samoin luvuin kuin ensimmäinenkin eli 25-13. Italian hyökkäys oli tuhoisan voimakasta.

Kolmanteen erään Italia vaihtoi passaria lukuun ottamatta kaikki muut pelaajat. Suomi lähti erään todella tehokkaasti, johti sitä koko ajan ja iski lopulta hienon voiton 25-20. Suomen vastaanotto ja hyökkäys olivat tässä erässä samalla tasolla Italian kanssa. Suomi sai 12 pistettä Italian virheistä.

Neljännessä erässä Italia otti pelin takaisin hallintaansa ja vei sen selkeästi 25-14. Italia paransi kaikilla osa-alueilla.

Italia vei ottelussa torjunnat 9-3 ja ässät 6-2. Hyökkäyksessä ja vastaanotossa oli myös joukkueiden välillä selvä ero.

Suomalaisittain mielenkiintoinen piirre ottelussa oli, että siinä ei ollut lainkaan rajatuomareita. Päätuomari ja verkkotuomari hoitivat pelin tuomitsemisen kahdestaan.

Italian ja Suomen toinen peli on heti torstaina klo 19.00 Suomen aikaa Cavalesessa ja se on nähtävissä Italian liiton YouTube-kanavalla https://www.youtube.com/watch?v=Pox1r5-lct0

 

Suomen pistemiehet

Niko Suihkonen 9/+7

Antti Ronkainen 7/+1

Markus Kaurto 4/+3

Samuli Kaislasalo 4/-4

Urpo Sivula 3/-2

Antti Siltala 3/-2

Tommi Siirilä 2/-

Henrik Porkka 1/+1

Elviss Krastins 1/-

Sauli Sinkkonen 1/-1

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.