CHL:n välierät alkavat tiistaina! Monta mitalia suomeen tulee?

Gamblers CHL

Champions Hockey Leaguen välierät alkavat tiistaina – Monella suomalaisella mahdollisuus titteliin

Champions Hockey Leaguessa ovat edessä semifinaalit. Kaksiosaiset semifinaalit käynnistyvät tiistaina Göteborgissa ja Växjössä.

Champions Hockey Leaguen kaksinkertainen finalisti ja hallitseva mestari Frölunda saa vastaansa sveitsiläisen Fribourg-Gotteronin.
Isäntäjoukkue lähtee ottelupariin suursuosikkina, sillä se johtaa Ruotsin pääsarjaa SHL:ää. Fribourg taas on Sveitsissä sikäläisen pääsarjan NLA:n jumbona.

Embed from Getty Images

Frölunda on edennyt CHL:ssä tällä kaudella nousujohteisesti. Se voitti oman alkulohkonsa, vaikkakaan ei puhtaalla pelillä. Sen jälkeen Frölunda on pudottanut pudotuspeleissä Yunost Minskin, Eisbären Berlinin ja Linköpingin. Hävittyään Minskissä ensimmäisen pudotuspelikierroksen avausottelun, se on voittanut viisi pudotuspeliottelua putkeen maalierolla 24-4.

Frölundan paras pistemies CHL:ssä on Casey Fellman (6+6)
Fribourg voitti myös oman lohkonsa. Pudotuspeleissä se on pudottanut Kosicen, KalPan ja Vitkovicen. Se ei ole hävinnyt pudotuspeleissä vielä yhtään ottelua.

Embed from Getty Images

Fribourgin paras pistemies on kokenut tshekki Roman Cervenka (5+7).

Otteluparin suomalaiset ovat Frölundan Sean Bergenheim ja Fribourgin Dennis Saikkonen.

Växjö Lakers saa vastaansa ensimmäisenä tshekkiläisseurana Champions Hockey Leaguen semifinaaleihin edenneen Sparta Prahan.
Växjö on tällä hetkellä toisena SHL:ssä, ja Sparta Praha on maansa Extraligassa viidentenä.

Växjö voitti oman alkulohkonsa, ja sen jälkeen se on voittanut pudotuspeleissä Red Bull Münchenin, SaiPan ja Zürich Lionsin.
Sen paras pistemies tämän kauden CHL:ssä on Robert Rosen (4+5).
Sparta Praha sijoittui omassa alkulohkossaan toiseksi. Sen pudotuspeliohjelma on ollut erittäin kova. Sparta yllätti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella viime kauden finalistin Oulun Kärpät, minkä jälkeen se on pudottanut Ruotsin menestysseura HV-71:n ja Kari Jalosen ja Ville Peltosen valmentaman SC Bernin.
Sparta Prahan paras pistemies on Lukas Pech (6+5).

Embed from Getty Images

Växjön joukkueessa tittelistä taistelevat suomalaispelaajat Teemu Laakso, Olli Palola, Tuomas Kiiskinen ja Ville Leino. Spartan riveissä ei ole suomalaispelaajia.

Semifinaalien toiset osaottelut pelataan tammikuun 17. päivänä. Finaaliin pääsijät ratkotaan kahden semifinaaliottelun yhteismaaleilla. Vierasmaalisääntöä ei ole.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.