Jesse Puljujärvellä unelmapeli – Patrik Laine teki Columbus-debyyttinsä

Änäri2 Jääkiekko NHL

Jesse Puljujärven edustama Edmonton Oilers voitti Ottawa Senatorsin 4-2.

Puljujärvi teki ottelussa kaksi maalia. Muut kaksi maalia teki Leon Draitsaitl ja Darnell Nurse

Edmontonin maalilla pelasi Mikko Koskinen, joka torjui ottelussa 23 kertaa.

Patrik Laine pelasi ensimmäisen ottelunsa Blue Jacketsin paidassa, kun vieraaksi saapui Dallas Stars.

Ottelusta ei muodostunut Columbukselle juhlaa, sillä Dallas haki pisteet maalein 3-6. Laine sai jääaikaa reilut 20 minuuttia, istui yhden jäähyn ja laukoi kahdesti. Laineen niskaan oli ladattu järkyttävät paineet. On syytä ottaa huomioon, että mies ei ole pelannut otteluakaan moneen viikkoon, vaihtoi seuraa ja on vasta opettelemassa uutta rooliaan ja ennenkaikkea, uutta elämää uudessa maassa, kaupungissa ja seurassa.

Laine pelasi Columbuksen ykkösketjussa Alexandre Texierin ja Cam Atkinsonin kanssa.

Joonas Korpisalo aloitti Columbuksen maalilla, mutta hänet otettiin vaihtoon tilanteessa 1–5.

Dallasin suomalaisista Roope Hintz sai yhden syöttöpisteen.

Montreal Canadiens kukisti Vancouver Canucksin kotonaan 5-3. Montreal on voittanut kauden 10:stä ottelustaan seitsemän ja hävinnyt vain kerran varsinaisella peliajalla.

Montrealin Josh Anderson (2+0) ja Tyler Toffoli (2+1) iskivät kaksi osumaa mieheen. Täksi kaudeksi Canadiensiin hankittu Toffoli on tehnyt jo yhdeksän maalia.

Toffolin toisen erän lopussa viimeistelemä 4-1 -osuma jäi kamppailun voittomaaliksi. Osuman pohjustivat Jesperi Kotkaniemi ja kapteeni Shea Weber. Kotkaniemellä on nyt kasassa tehot 1+6=7. Weberille ottelu oli 1000. NHL:ssä.

Puolustaja Quinn Hughes (0+3) avusti kaikissa Canucksin maaleissa.

Kevin Lankinen luuti jälleen Chicago Blackhawksin maalilla joukkueen kohdatessa Caroline Hurricanesin. Suomalaisia ei päässyt tehopisteille. Lankinen päästi kolme maalia varsinaisella peliajalla ja Canes kairasi ottelusta voiton voittolaukauskilpailussa jälleen kerran. Suomalainen torjui 38 laukausta ja ansaitsi torjuntaprosentin 92.7%. Lankisesta on noussut Chicagon ykkösveskari pikkuhiljaa mutta hänen tilanteensa on kestämätön kun koko muu joukkue on tällä hetkellä umpisurkea. Tuskin tarvitsee kauaan odottaa, että Jeremy Colliton joutuu pakkaamaan laukkunsa ja Chicagon penkin taakse tulee uusi käskyttäjä.