Jokerit kohtaa vieraissa Dynamo Moskovan

Samuel Jukuri

Jokerit kohtaa Dynamo Moskovan keskiviikkoillan vierasottelussaan klo 18.30 Suomen aikaa. Samuel Jukuri torjuu helsinkiläisten maalilla ja Iiro Pakarinen palaa kokoonpanoon kahden kuukauden tauon jälkeen.

Pakarinen pelasi viimeksi joulukuun alussa kotiottelussa Salavat Julajevia vastaan ja on kuntoutuksen jälkeen taas valmis tositoimiin. Paikka kokoonpanossa löytyy tänään vahvassa vireessä viime viikkoina olleiden Henrik Haapalan ja John Normanin rinnalta.

Pakistoon tulee lauantain Metallurg-pelin jäljiltä yksi muutos, kun Jakub Krejčík hyppää askiin yhden ottelun huilin jälkeen. Maalivahtiosastolla torjuntavastuun saa Samuel Jukuri ja varalla on Waltteri Ignatjew. Suurimman osan kaudesta pelanneet Janis Kalnins ja Anders Lindbäck eivät ole joukkueen matkassa kolmen pelin vieraskiertueella.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Jokerit on lännessä viidentenä ennen tämän illan otteluita. Matkaa neljäntenä olevaan ja kolme ottelua enemmän pelanneeseen Dynamoon on kymmenen pistettä. Keskiviikon ottelulla on siis iso vaikutus taisteluun kotiedusta. Pudotuspeliviivaan eli yhdeksänteen sijaan Jokerit on ehtinyt kuroa seitsemän pisteen eron.

Jokerit ja Dynamo ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja molemmilla kerroilla kotijoukkue on ollut vahvempi. Helsinkiläiset voittivat Hartwall Arenassa marraskuussa 6-1 ja Dynamo kuittasi pisteet VTB Arenassa juuri ennen joulua numeroin 4-0. Viimeinen runkosarjakohtaaminen käydään myöhemmin helmikuussa Helsingissä.

Dynamo on pelannut koko tammikuun kotikaukalossaan ja tämän illan ottelu on sille jo kymmenes peräkkäinen peli VTB Arenassa. Pisteitä yhdeksässä viime kamppailussa on rapissut mukavat 15 ja vain kerran sinipaidat ovat hävinneet varsinaisella peliajalla. Viimeisin voitto tuli maanantaina SKA Pietaria vastaan luvuin 2-0.

Dynamon syömähammas on jo toista peräkkäistä kautta ykkösketjun tutkapari Vadim Shipatshjov – Dmitrij Jaskin. Ensimmäinen johtaa KHL:n pistepörssiä 49 pelin tehoin 19+40=59 ja jälkimmäinen maalipörssiä ylivoimaisesti 32 kaapillaan 51 ottelussa. Pakistossa luottomiehenä luutii edelleen Juuso Hietanen, jolle kausi on jo kymmenes KHL:ssä ja kuudes Dynamossa.

Illan ottelu alkaa klo 18.30 Suomen aikaa.

Jokereiden kokoonpano:

19 Veli-Matti Savinainen (A) – 21 Brian O’Neill (A) – 71 Nicklas Jensen
25 Henrik Haapala – 37 John Norman – 81 Iiro Pakarinen
33 Markus Hännikäinen – 80 Saku Mäenalanen – 48 Henri Ikonen
13 Julius Junttila – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (C)

50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö
90 David Sklenicka – 51 Alex Grant
36 Jakub Krejčík – 4 Tommi Kivistö

35 Samuel Jukuri (1 Waltteri Ignatjew)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.