Jesperi Kotkaniemi loukkaantui – katsaus NHL-kierrokselle

Montreal Canadiens hävisi Colorado Avalanchelle lukemin 2-3. Coloradon Mikko Rantanen kuittasi itselleen syöttöpisteen. Suomalaispuolustaja Otto Leskinen, 22, teki NHL-debyyttinsä. Leskinen pelasi hiukan yli seitsemän minuuttia mutta siitä huolimatta kirjasi itselleen tehot +1. Montrealin Jesperi Kotkaniemi loukkaantui ikävästi, kun Coloradon 196-senttinen venäläispuolustaja taklasi häntä ottelun avauserässä. Kotkaniemi löi päänsä, jossa oli kypärä, jäähän. Hänet piti taluttaa pois jäältä eikä hän palannut enää kentälle. Kotkaniemi ei matkusta joukkueen mukana seuraavaan peliin New Yorkiin.

Dallas Stars voitti jatkoajalla Winnipeg Jetsin. Dallasin Miro Heiskanen saavutti kaksi syöttöpistettä. Dallas johti jo ottelua kahden erän jälkeen 2-0 mutta Winnipeg tuli rinnalle ja tilanne oli 2-2. Patrik Laine tarjoili syötön Mark Scheifelenille ja peli oli tasan. Dallasin voittomaalin jatkoajalla teki Joe Pavelski, johon puolestaan Heiskanen merkittiin syöttäjäksi. Toisen syöttöpisteensä Heiskanen saalisti ottelun avauserässä Jamie Bennin maaliin. Laineella on nyt koossa tehot 8+20 ja hän on suomalaisten pistepörssissä toisena.

Boston Bruins hävisi Chicago Blackhawksille jatkoajalla 3-4. Boston nousi viimeisessä erässä kolmen maalin takaa tasoihin. Tuukka Rask torjui 27 laukausta. Rask, 32, on torjunut tällä kaudella 18 pelissä, joista hän on käärinyt voiton 13:ssa ottelussa torjuntaprosentilla 92,9. Olli Määttä oli merkattu sairaaksi.

Columbus Blue Jackets hävisi kotonaan New York Rangersille lukemin 2-3. Kaapo Kakko antoi syötön 1-1 -tasoitukseen. Kakon tehot on nyt 6+6. Columbuksen Joonas Korpisalo torjui 16 kertaa kun Rangersin Georgiev poimi 45 torjuntaa.

San Jose Sharks voitti Carolina Hurricanesin voittolaukauksilla 3-2. Suomalaiset jäivät ilman pisteitä.

Tampa Bay Lightning hävisi kotonaan 4-5 Minnesota Wildille. Kaapo Kähkönen oli Minnesotalla luukkuvahtina ja Mikko Koivu sivussa alavartalovamman johdosta.

Calgary Flames voitti Buffalo Sabresin 4-3. Buffalon Rasmus Ristolainen keräsi yhden syöttöpisteen.