Jenna Saario osui jatkoajalla – TPS aloitti finaalisarjan vierasvoitolla

Salibandy2

Hallitseva mestari TPS aloitti F-liigan naisten loppuottelusarjan voitolla, kun se kaatoi runkosarjan ykkösen Classicin sen kotikaukalossa 3-2 Jenna Saarion jatkoaikamaalilla.

Tarkan pelin ottelussa vei sveitsiläisvahvistus Seraina Fitzi TPS:n avauserässä johtoon, ja toisessa pudotuspelien ykköspelaaja Meri-Helmi Höynälä punnersi maalinedustan irtopallon maalivahti Juulia Katajan alta verkkoon ja eron kahteen. Classic tuli kuitenkin vielä, kun Suvi Hämäläinen ensin kavensi heti kolmannen erän alkuun ja maalivahdin juostua penkille löi pelin tasoihin ja jatkoajalle vain 11 sekuntia ennen varsinaisen peliajan loppua. Ratkaisu nähtiin jatkoajan seitsemännellä minuutilla, kun kolmannen tehopisteensä kuitannut Meri-Helmi Höynälä siirsi pallon TPS-kapteeni Jenna Saariolle ja tämän perhosena liidättämä laukaus leijasi takatolpan juureen ohi maskissa olleen Juulia Katajan.

Toinen loppuottelu isketään Turun Kupittaalla sunnuntaina. Mestaruuteen tarvitaan neljä voittoa.

F-liigan miesten välierissä Nokian KrP tasoitti voitoiksi 2-2 kukistamalla Classicin kotikentällään 6-3. Loppuottelupaikka aukeaa neljällä voitolla.

Tänään teki kaksi edellistä ottelua voittanut Classic avausmaalin, mutta Jere Mattila, Kim Hyrkkönen ja Juuso Ahola laukoivat KrP:n jo 3–1-johtoon. Kolmannen erän alku oli Classicin, kun Adam Hemerka ja Oskari Heikkilä nostivat sen vain minuutin välein syntyneillä osumilla tasoihin. Ottelun ratkaisu nähtiin tänään aivan sen lopussa. Miska Mäkisen voittomaali syntyi vajaat kolme minuuttia ennen loppua, minkä jälkeen ehtivät lukemia komistella vielä Joonatan Kovanen ottelun toiseksi viimeisellä ja Joona Rantala viimeisellä minuutilla tyhjiin. Juuso Ahola oli maalillaan ja kolmella syöttöpisteellään illan välierän tehopelaaja.

Molemmissa välieräpareissa Classic–Nokian KrP ja Oilers–Westend Indians nähdään seuraavat ottelut lauantaina.

F-liigan karsinnassa FBC Turku varmisti ensi kauden liigapaikkansa voitoin 3-1 kaatamalla helsinkiläisen M-Teamin kotonaan 6-4. Vielä toisen erän alussa Eetu Erkkilä nosti vieraat ylivoimalla tilanteeseen 3-2, mutta jo ennen toista taukoa FBC repäisi karkuun Verneri Tuonosen, Nikolas Laaksosen ja Joel Rodasin muuttaessa tilanteeksi jo 6-2. M-Team kavensi päätöserässä kahdesti, mutta Kaidu Valjakan 6–4-osuma jäi paitsi ottelun myös Inssi-Divarin runkosarjan voittajan kauden viimeiseksi maaliksi.