Scroll Top

Buser valitsi paljon uusia nimiä sisältävän kaksitusinaisen naisten Hopeisen liigan ryhmäksi

Lentis lentopallo naiset FIVB

Naisten lentopallomaajoukkue pelaa tulevana kesänä ensimmäisessä vaiheessa Euroopan Hopeista liigaa ja toisessa EM-karsinnat. Päävalmentaja Nikolas Buser on nyt valinnut 24 pelaajan suuruisen ryhmän Hopeiseen liigaan. Hopeinen liiga pelataan turnauksina 16.5.-16.6. ja EM-karsinnoissa on luvassa kaksi ottelua elokuussa.

Tästä 24 pelaajan listasta päävalmentaja Buser valitsee Hopeiseen liigaan ja sitä edeltävälle lerille 14 pelaajaa muiden muodostaessa reservin, josta ollaan valmiita tulemaan mukaan tarvittaessa. Varsinainen joukkue julkaistaan Mestaruuslliigan finaalien päätyttyä.

Päävalmentaja Nik Buser:

– Ryhmämme Hopeiseen liigaan on mielenkiintoinen. Joitakin tuttuja nimiä viime vuosilta isoistakin roloeista on poissa tästä kesän ensimmäisestä puolikkaasta, kuten myös läpimurron viime kesinä tehneitä pelaajia. Tästä huolimatta, meillä on erittäin iskukykyinen joukkue. Poissaolot antavat samalla uusille tulokkaille mahdollisuuden tehdä vaikutuksen ja saada kansainvälistä kokemusta vyölleen.

24 pelaajan listalla on peräti kymmenen pelaajaa, jotka eivät ole naisten maajoukkuepaidassa esiintyneet. 

Viime syksyn EM-kisajoukkueesta pois ovat listalta hakkuri Piia Korhonen ja yleispelaaja Iida Pöllänen sekä Suvi Kokkonen, keskipelaaja Roosa Laakkone ja libero Sanna Häkkinen. Kokeneinta kaartia joukkueessa ovat edelleen Kaisa Alanko (136 maaottelua), Daniela Öhman (105) ja Yasmine Madsen (67).

Joukkue kokoontuu leireilemään Kuortaneelle 1.5. siirtyen sieltä Tampereelle valmistautumaan Hopeisen liigan kotiturnaukseen 11.5. Tampereella Suomi saa treeniseurakseen Espanjan.

Tampereen turnauksen (16.-18.5.) jälkeen joukkue pelaa Unkarissa 1.-2.6. sekä Färsaarilla 7.-8.6. Tämän jälkeen ohjelmassa on mahdolliset finaaliottelut 13.6. ja 16.6. 

Kesän toinen osa käynnistyy leirityksellä 22.7. alkaen sisältäen muutaman harjoitusottelun sekä EM-karsintojen kotipelin Sveitsiä vastaan (17/18.8.) sekä vieraspelin Saksassa (28/29.8.).

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.