Scroll Top

Ukraina U20 -naisia parempi EM-jatkokarsintojen avauksessa

Lentopallo 56

Suomen alle 20-vuotiaiden lentopallonaisten EM-jatkokarsinnat käynnistyivät perjantaina Saksan Kienbaumissa 0-3 (20-25, 22-25, 23-25) – tappiolla Ukrainalle. Näin EM-kisapaikkaan vaaditaan vähintäänkin voitot kahdesta viimeisestä ottelusta Saksaa ja Viroa vastaan.

Suomen avaus:

Eevi Lehmus, Milla Haapaniemi, Iina-Reeta Kaikkonen, Annika Koivuniemi, Ella Peltomaa, Irina Mäkinen, Nitta Korhonen (L). Vaihdosta kentälle Nea Subotic, Kerttu Kilpinen, Elsi Karjanlahti, Miia-Maria Mäkikyrö, Sanni Siika-aho, Lotta Alatalo ja Vilma Isometsä.

Ukraina vei ottelun torjunnat 13-5 ottaen jo avauserään peräti kahdeksan. Suomi syötti komeat 11 ässää Ukrainan kolmea vastaan. Hyökkäyksessä Ukraina oli hyvin virheetön ja hyökkäysvirheet+torjuntaan lyönnin menivät heille peräti 10-27.

Päävalmentaja Joonas Huhtakangas:

– Meiltä parempaa syöttö-vastaanotto pelaamista kuin Ukrainalla. Ukraina oli meitä edellä hyökkäyspelaamisessa ja heidän hyökkäystehonsa oli melkein 20% parempi kuin meillä, mikä ratkaisi pelin heille. 

Huomenna lähdetään haastamaan Saksaa. Edelleen hyvät mahdollisuudet päästä lohkosta kisoihin ja usko on kova.

Sanni Siika-aho:

– Pelin ensimmäinen erä oli aikalailla jännitys painotteinen, vastustajalla oli peli hyvin hallussa erän alusta lähtien. Saimme kuitenkin pelin kasaan erän lopulla jännityksen häivyttyä. Toinen erä oli hyvin tasainen ja saimme jo pelistä kiinni, erä kuitenkin kääntyi niukasti vastustajalle. Kolmannessa erässä pääsimme jo alussa 6-0 johtoon, mutta vastustaja sai oman pelinsä hyvin kasaan ja hävisimme erän todella niukasti 23-25. Pelasimme koko pelin hyvin yhdessä ja toisia auttaen, vastustaja oli vain parempi tällä kertaa. Nyt uudella höökillä huomiseen peliin.

Turnauksen otteluohjelma ja tulokset

5.4. 16.00 Suomi – Ukraina

5.4. 19.00 Saksa – Viro

6.4. 16.00 Ukraina – Viro

6.4. 19.00 Suomi – Saksa

7.4. 16.00 Viro – Suomi

7.4. 19.00 Ukraina – Saksa

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.