Huuhkajat kohtaa tänään Kansojen liigassa Irlannin – Lue ennakko ja lähtökohdat tärkeään kotiotteluun

Suomi kohtaa tänään Kansojen liigassa kotikentällään Irlannin. Maat ovat kohdanneet tänä syksynä jo kertaalleen, kun reilu kuukausi sitten Huuhkajat haki makean vierasvoiton Dublinista supervaihtomies Fredrik Jensenin osumalla maalein 1-0. Huuhkajat pääsevät tänään pelaamaan toisen kotiottelunsa neljän päivän sisään ja käytännössä parhaalla mahdollisella miehistöllä. Lisäksi, kun tiedetään Suomen loistava kotisaldo päävalmentaja Markku Kanervan aikakaudella lähtee Huuhkajat suhteellisen selkeänä suosikkina illan otteluun vaikka vastassa onkin Irlanti, joka on esiintynyt kaksissa edellisissä EM-kisoissa ja 2016 kisoissa joukkue eteni aina pudotuspeleihin asti voittamalla alkulohkossa muun muassa Italian.

Embed from Getty Images

Huuhkajat tarvitsee tänään neljä elintärkeää kenttäpelaajaa avauskokoonpanoon keskikentän sielun Glen Kamaran, toppariparin Paulus Arajuuri Joona Toivio sekä jomman kumman hyökkääjistä Teemu Pukin tai Joel Pohjanpalon, sillä loistavasti viime aikoina Huuhkajissa maaleja tehnyt Fredrik Jensen ansaitsisi loistavilla näytöillään avauskokoonpanon paikan.illan otteluun. Se on selvä, että päävalmentaja Kanerva ei tule tekemään mitään isoja muutoksia hyvän ja voittoisan Bulgaria pelin jälkeen ja voikin olla, että avauskokoonpano pysyy, jopa tismalleen samana kuin viime sunnuntaina. Tärkeää on, että Huuhkajat tulee ottelun  isännän elkein ja ottaa ohjat käsiin heti kamppailun alusta lähtien, sillä Irlannin itseluottamus ei ole todellakaan huipussaan edellisen ottelun Wales tasapelistä huolimatta, sillä joukkueen edellinen voitto on lähes vuoden takaa, kun se kaatoi marraskuussa 2019 Uuden-Seelannin maalein 3-1.

Embed from Getty Images

Irlanti tulee tuskin mitään yllättävää tänään tarjoamaan. Joukkue pelaa fyysistä brittifutista, jossa hienouksilla ei juurikaan loisteta. Hyökkäyksessä joukkueella ei ole juuri ketään kovaa maalipyssyä ja lisäksi Stokessa pelaava James McClean otti itselleen kahdella keltaisella kortilla punaisen edellisessä Wales ottelussa eikä ole näin tänään joukkueen käytettävissä. Toki Irlannin joukkueesta löytyy myös laatua, sillä puolustus sekä keskikenttä koostuu lähes kokonaan Valioliigassa pelaavista pelaajista. Puolustuksesta löytyy esimerkiksi Tottenhamiin täksi kaudeksi siirtynyt Matt Doherty ja laitapakkina pelaa Enda Stevens, joka on pelannut vahvan alkukauden Sheffield Unitedin puolustuksessa viime kauden tapaan. Keskikentältä löytyy kokenut yli 60 maaottelun Jeff Hendrick (Newcastle) sekä Aston Villassa pelaava Conor Hourihane  ja loput pelaajista tulee pääosin Mestaruussarjassa  muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Hyökkäyksestä löytyy todella kokenut Valioliiga sekä maajoukkuejyrä Shane Long, joka rokottaa varmasti mikäli saa vain maalipaikan vaikka miehen ruuti onkin ollut suhteellisen märkää viime vuosina.

Embed from Getty Images

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.