Scroll Top

Haapojan minidokumentti koskettaa katsojaa

image

Kymmenen vuotta ammattilaisena nyrkkeilleen Juho Haapojan ura meinasi loppua ennen kuin se ehti kunnolla edes alkaa. Härmäläisellä periksiantamattomuudella Haapoja raivasi tiensä Suomen huipulle ja siitä eteenpäin EU-mestaruuteen, jota hän itse pitää suurimpana saavutuksenaan tähänastisella nyrkkeilyurallaan.

Nyrkkeily on kasvattanut Ylihärmästä kotoisin olevaa Haapojaa välillä syvien itsetutkiskelujen kautta.

”Lontoon hieltä haisevilla saleilla toinen toistaan vihaisemman näköistä murjaania kiipesi kehään koittaen satuttaa ja kavereilleen iskivät silmää kun meikäläiseltä valui veri nenästä. Sitten on yötä jossain pienessä hotellin läävässä jonkun pubin yläkerrassa, niin siellä on ollut aikaa miettiä ja kasvattaa rintakarvoja”, Haapoja kertoo dokumentissa.

Dokumentissa ääneen pääsevät äiti Tuula Haapoja ja kulmamies Antti Sippola. He ovat seuranneet Haapojan uraa läheltä ja nähneet miten hän on noussut nyrkkeilijänä täysiveriseksi ammattilaiseksi.

Haapoja juhlistaa kymmenvuotista ammattinyrkkeilyuraansa huhtikuun 2. päivä Hartwall Arenalla. Tuolloin järjestettävässä nyrkkeilytapahtumassa hän kohtaa unkarilaisen Tamas Lodin.

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.