Moskovan Dynamo isännöi Jokereita

Läntisen konferenssin kolmonen Dynamo ja nelonen Jokerit kohtaavat klo 18.30 Suomen aikaa alkavassa ottelussa Moskovan VTB Arenassa. Kauden aiemmissa otteluissa helsinkiläiset ovat olleet niskan päällä.

Dynamo on kasannut 37 pelaamastaan ottelusta 46 pistettä eli yhden enemmän kuin kaksi ottelua vähemmän pelannut Jokerit. Sarjasijoituksenkin kannalta edessä on siis kihelmöivä kohtaaminen kahden huippujoukkueen välillä.

Steve Mosesille tämä ilta on juhlahetki, sillä hän pelaa 200. runkosarjaottelunsa KHL:ssä. Jokereita ja SKA Pietaria sarjassa edustanut amerikkalaishyökkääjä on tehnyt tähän asti tehot 73+64=137.

Jokerit oli ennen maajoukkuetaukoa vahvassa vireessä, sillä punakeltaisilla on alla neljä peräkkäistä voittoa. Viimeisin tuli viime viikon maanantaina kotikaukalossa Spartak Moskovaa vastaan.

Janis Kalnins pelaa tänään jo kymmenennen peräkkäisen ottelunsa helsinkiläisten maalilla. Myös puolustus ja hyökkäys ovat samassa muotissa kuin edellisessä pelissä. Loukkaantuneina ovat Oliver Lauridsen, Saku Mäenalanen ja Nicklas Jensen. Terveinä kokoonpanon ulkopuolella ovat Mika Niemi sekä David Sklenicka, joka ei matkustanut Moskovaan, vaan jäi Helsinkiin tekemään KHL:n pakollisia terveystarkastuksia ja kuntotestejä.

Jokerit on päihittänyt Dynamon molemmissa tämän kauden kohtaamisissa. Alkukaudesta pelatussa kamppailussa VTB Arenassa mentiin jatkoajalle, jonka Henrik Haapala päätti ylivoimaosumallaan lukuihin 2-1. Helsingissä Jokerit oli 3-1 parempi marraskuussa.

Dynamolla oli tuloksellisesti vaikeampaa ennen maajoukkuetaukoa, sillä neljästä edellisestä pelistä on tullut kolme tappiota. Ne tosin merkattiin sarjan kärkijoukkueita SKA:ta, TsSKA:ta ja Ak Barsia vastaan.

Moskovan sinipaitojen syömähammas on ollut Vadim Shipatshjov, joka johtaa KHL:n pistepörssiä 37 ottelun tehoilla 9+30=39. Ketjukaveri Dmitri Jaskin tulee vanavedessä ja on nakutellut 36 kamppailuun 14+20=34 pistettä. Takalinjojen luottomies Juuso Hietanen taas johtaa KHL-pakkien pistepörssiä tehoin 12+13=25.

Dynamolla on ollut jonkin verran loukkaantumishuolia viime viikkojen aikana, eikä sairastupaa ole saatu vieläkään täysin tyhjäksi. Tämän päivän pelistä sivussa ovat puolustaja Sergei Boikov sekä hyökkääjät Vjatsheslav Kuljomin ja Latvian maajoukkuemies Miks Indrasis.

Illan ottelu alkaa klo 18.30 Suomen aikaa.

Jokereiden kokoonpano:

6 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin (C) – 21 Brian O’Neill
19 Veli-Matti Savinainen – 27 Petri Kontiola – 48 Henri Ikonen
25 Henrik Haapala – 37 John Norman – 11 Steve Moses
9 Ahti Oksanen – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila (A)
72 Aleksi Halme

44 Mikko Lehtonen – 51 Alex Grant
50 Viktor Lööv – 18 Sami Lepistö (A)
42 Teemu Eronen – 4 Tommi Kivistö

98 Janis Kalnins (31 Antti Niemi)

Dynamon kokoonpano:

79 Daniil Tarasov – 87 Vadim Shipatshjov – 23 Dmitri Jaskin
20 Andre Petersson – 16 Igor Poligalov – 61 Maksim Afinogenov
83 Vladimir Brjukvin – 56 Ivan Igumnov – 10 Andrei Aleksejev
71 Ivan Muranov – 68 Semjon Pankratov – 65 Vladislav Jefremov

17 Juuso Hietanen – 67 Michal Cajkovsky
2 Kirill Ljamin – 86 Jegor Zaitsev
94 Andrei Mironov – 49 Artjom Volkov
89 Dmitri Ogurtsov – 4 Mihail Grigorjev

60 Ivan Botsharov (98 Georgi Kuznetsov)

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.