Golf – Suomalaispelaajat alottivat kelvollisesti rahakkaassa Eurooppa Tourin kilpailussa Englannissa

Suomalaisgolfarit aloittivat tänään pelaamisen Eurooppa Tourin osakilpailussa Englannissa. Palkintorahoiltaan kohtalaisen iso BMW PGA Championship sujui suomalaispelaajilta ensimmäisen kierroksen osalta kaksijakoisesti, sillä molemmilla niin Tapio Pulkkasella kuin Mikko Korhosella mahtui avauspäivään paljon hyvää, mutta myös huonoa. Pulkkanen pelasi avauspäivän tulokseen yksi alle parin, jolla mies tällä hetkellä jaetulla sijalla 27. Korhonen puolestaan petrasi päivän edetessä ja on Pulkkasen tapaan tuloksessa  – 1 ja sijoitus siis tässä vaiheessa jaettu 27.

Embed from Getty Images

Tapio Pulkkanen aloitti kilpailun yskähdellen ja kolmelle ensimmäiselle reiälle syntyi kaksi bogeya. Mies paikkasi tilanteen kuitenkin hienosti tekemällä kahdelle peräkkäiselle reiälle (5 ja 6) komeat birdiet ja mies nousi takaisin parin. Tämän jälkeen hän teki etuysille vielä yhden bogeyn ja yhden birdien, joten yhdeksän ensimmäistä reikää sujuivat tasan parissa. Takaysin alku lähti mukavasti käyntiin ja  Pulkkanen teki neljän reiän aikana (reiät 12-15) kolme birdieä ja tulos oli hetken aikaa loistavasti kolme alle parin ja sijoitus aivan kärkipäässä. Viimeiset reiät olivat kuitenkin hankalia ja mies teki kaksi peräkkäistä bogeya reille 16 ja 17, näin Pulkkasen avauspäivä sujui 71 lyönnillä eli tulokseen 1 alle parin.

Kilpailun toisen suomalaisen Mikko Korhosen päivä oli todella kaksijakoinen. Mies aloitti kilpailun todella nihkeästi ollen kahdeksan ensimmäisen reiän jälkeen jo tuloksessa neljä yli parin, jolla hän oli aivan tuloslistan häntäpäässä. Korhosen pelaaminen lähti kuitenkin rullaamaan takaysillä loistavasti ja mies pelasi viimeiset kuusi reikää tulokseen neljä alle parin ja  nousi tuloksissa komeasti parin alapuolella eli tulokseen – 1. 

Embed from Getty Images

Vaikka molemmat suomalaispelaajat ovatkin hivenen kärkeä perässä on kummallakin pelaajalla loistavat saumat nostaa sijoitustaan huomenna ja taistella v-loppuna kärkipään paikoista. Englannin kilpailussa pärjääminen olisi eritotenTapio  Pulkkasen kannalta tärkeää, koska miehen pelaaminen ei ole kulkenut viime aikoina, joten hyvä sijoitus rahakkaassa kilpailussa tietäisi hyvää palkintoshekkiä sekä paljon arvokkaita ranking-pisteitä. Toki myös Korhoselle pärjääminen maistuisi, mutta vaikka miehen pelaaminen ei ole viime aikoina ollut parasta on Korhosen kausi kokonaisuudessa ollut  hyvä. 

Kilpailun kovasta tasosta kertoo paljon myös se, että siinä on mukana paljon myös  maailmanhuippuja kuten esimerkiksi maailmanlistan kakkonen Pohjois-Irlannin Rory McIlroy sekä maailmanlistan nelonen Englannin Justin Rose. Yhteensä maailmanlistan top kympistä on kuusi pelaaja mukana viikonvaihteen kilpailussa. Kilpailua johtaa tässä vaiheessa Englannin Matt Wallace, joka pelasi avauspäivän tulokseen seitsemän alle parin. Kilpailussa toisena on Ruotsin kokenut Henrik Stenson, jonka avauskierros sujui 66 kyönnillä eli kuusi alle parin. Pitää kuitenkin muistaa, että kilpailussa on vielä kolme kierrosta edessä, joten tuloslista ehtii vaihtua vielä moneen kertaan

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.