SM-liiga – Ilves ja Kärpät kohtaavat Hakametsän perjantai-illassa

Jääkiekon SM-liigassa pelataan tänään täysi seitsemän ottelun kierros ja Illan ohjelmassa on monta mielenkiintoista ottelua. Helsingissä HIFK saa vastaansa viime kauden mestarin HPK:n ja Raumalla puolestaan Lukko vaa vieraakseen sarjakärki Tapparan. Geen ennakossa pureudutaan kuitenkin Hakametsässä käytävään kamppailuun, jossa vaisusti kautensa aloittanut Ilves saa vieraita pohjoisesta, kun Kärpät saapuu Hakametsän perjantai-iltaan. Viime kauden keskinäisissä kohtaamisissa Kärpät oli Ilvekselle suorastaan myrkkyä, sillä runkosarjassa oululaiset voittivat kaikki neljä kohtaamista, jonka lisäksi keväällä pelattu puolivälieräsarja päättyi Ilveksen hyvästä yrityksestä huolimatta Kärpille suoraan voitoin 4-0. joten Karri Kiven suojateilla on varmasti latausta illan otteluun.

Ennakkoasetelmat illan otteluun

Ilves

Ilves oli ennen kautta povatuissa ennakoissa järjestään top kuusi joukkue, mutta runkosarjan alku on ollut joukkueelle suorastaan katastrofaalisen huono. Toki otteluita on vasta muutama takana, mutta avausvoitto olisi silti hyvä saada, jottei henkinen paine joukkueen sisällä kasva liian isoksi.

Varsinkin puolustuspelaaminen on ollut Ilveksellä luokattoman huonoa ja joukkue päästänyt kolmeen ensimmäiseen peliin 13 maalia eli yli neljä maalia ottelua kohden. Ilveksen pakisto on paperilla hyvä, mutta sopii silti kysyä onko se liian hyökkäysorientoitunut. Toki vielä on liian aikaista sanoa, mutta yksi kokenut omaan alueen luutija ei olisi varmasti pahitteeksi mikäli otteet puolustuspelaamisessa jatkuvat samanlaisina. Lisäksi maalivahti Ville Kolppanen ei ole vakuuttanut alkukauden otteluissa, joten voikin olla hyvin todennäköistä, että takaisin Tampereelle saapunut Lukas Dostal aloittaa tänään joukkueen maalilla, mikäli vain nuorukainen on toipunut aikaeron aiheuttamasta rasituksesta.

Embed from Getty Images

Ilveksen erikoistilannepelaaminen on ollut alkukaudesta vielä hyvin kaksijakoista. Joukkueen ylivoima on toiminut todella hyvin ja se prosenttien valossa koko runkosarjan parasta. Sitä vastoin alivoiman kanssa on vielä tekemistä ja se on puolestaan prosenteissa mitattuna koko SM-liigan huonointa, joten yli -alivoima ovat tällä hetkellä kuin yö ja päivä. Tänään toivoisi myös kärkipelaajilta nousua eturiviin, mutta tärkeintä olisi, että koko joukkue saisi pelattua rennosti ja liika yrittäminen jäisi otteista pois.

 

Kärpät

Kärpät on aloittanut runkosarjan odotetusti ja ennen illan kamppailua se on pelannut kolme ottelua ja ottanut niistä kolme voittoa. Mitään häikäisevää joukkueen pelaaminen ei ole vielä ollut ja esimerkiksi edellisessä ottelussa Jukureita vastaan joukkue oli lähes koko ottelun tappiolla, mutta pystyi lopulta raapimaan tarvittavan voiton Shaun Heshkan jatkoaikaosumalla.

Embed from Getty Images

Kärppien pelaaminen erityisesti puolustussuuntaan on näyttänyt, jopa yllättävän hyvältä ajankohtaan nähden eikä joukkue ole päästänyt kolmessa ensimmäisessä ottelussa kuin neljä maalia. Lisäksi maalineduspelaaminen on ollut kiitettävällä tasolla eikä vastustaja ole päässyt liikaa mylläämän maalin edustalla.

Hyökkäyspäässä Kärppien kärkipelaajat ovat aloittaneet kautensa hyvin ja esimerkiksi NHL:stä hankitut Jesse Puljujärvi ja Juho Lammikko ovat pelanneet alkukierrokset piste per tahdilla. Puljujärvi on tehnyt kolmeen ensimmäiseen peliin tehot 1+2 ja Lammikko 0+3. Myös kokeneemmat Jussi Jokinen ja Janne Pesonen ovat saaneet hyvin tehoja aikaan heti runkosarjan alkuun.

Embed from Getty Images

Kärppien maalivahtitilannetta on ollut myös mielenkiintoista seurata, sillä nuori Justus Annunen on saanut ensimmäisissä otteluissa enemmän vastuuta kuin täksi kaudeksi Ouluun hankittu slovakialaismaalivahti Patrik Rybar. Toki molemmat maalivahdit ovat pelanneet todella hyvin, joten voi olla, että molempia maalivahteja peluutetaan tasaisesti.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.