Lentopallo – Suomen miehillä pakkovoiton paikka, lue Suomi vs Turkki ottelun ennakko

Suomen miesten lentopallomaajoukkue kohtaa tänään alkulohkon päätösottelussa Turkin. Ottelussa on sinivalkoisten kannalta rutkasti panosta, sillä vain voitolla Suomi jatkaa EM-kisoissa, muuten pelit päättyvät jo alkulohkoon. 

Ennakkoasetelmat illan otteluun

Suomi

Suomi hävisi edellisessä ottelussa Venäjälle odotetusti erin 3-0, mutta puhtaasta tappiosta huolimatta joukkueen pelaaminen oli ajoittain ihan hyvää, kun sen suhteuttaa siihen, miten kova vastustaja oli vastassa. Varsinkin Venäjä-kamppailun toisessa ja kolmannessa erässä Suomi oli ottelussa hyvin mukana, mutta ratkaisupalloissa joukkueen pitää olla huomattavasti terävämpänä, sillä erien ratkaisukohdat ovat yleensä noin 20 pisteen molemmin puolin. Esimerkiksi surullisen kuuluisan Valko-Venäjä ottelun voitto lipesi juuri heikkoihin hetkiin erien lopuissa.

Kuva: FIVB

 

Suomi teki edellisessä ottelussa laajalla rintamalla pisteitä, mutta esimerkiksi Urpo Sivulaa säästeltiin kaksi jälkimmäistä erää juuri Turkki-peliä silmällä pitäen. Illan ottelussa avainpelaajien pitää olla vaaditulla tasolla ja esimerkiksi juuri Sivulan pitää pystyä tappamaan palloja hakkurin paikalta kovalla prosentilla. Lisäksi iso parannuksen kohde on myös Suomen torjuntapelissä, sillä Venäjä kamppailussa joukkue otti vain yhden torjuntapisteen. Toki Valko-Venäjää vastaan Suomi otti seitsemän torjunta-pistettä, mutta siinäkin pelissä vastustaja otti niitä viisi enemmän, joten tänään tuon osa-alueen on syytä parantua, jotta voitosta voidaan taistella.

Turkki

Turkki on hyvin pitkälti Suomentasoinen joukkue, joten ei se illan kamppailuun mitenkään suurena suosikkina pääse lähtemään. Turkki on voittanut EM-kisoissa Pohjois-Makedonian sekä Valko-Venäjän, mutta Sloveniaa ja Venäjää vastaan maalla ei ollut mitään palaa.

Turkin hyökkäyspelaaminen lepää pitkälti nuoren hakkurin Adis Lagumdzijan harteilla, joka onkin ollut joukkue paras pistemies. 20 -vuotias hakkuri on pelannut todella hyvät EM-kisat tähän asti ja hän takoi muun muassa edellisessä ottelussa Valko-Venäjää vastaan peräti 29 pistettä, joten nuorukainen voi olla paha pideltävä Suomelle. Lisäksi myös Burak Gungör on tehnyt ottelusta toiseen tasaisesti pisteitä ja pystynyt antamaan hyvää tulitukea nuorelle hakkurille. 

Embed from Getty Images

Turkin joukkueesta löytyy riittävästi myös kokemusta sekä kovia ammattilaisia, joihin kuuluvat joukkueen molemmat passarit Selcuk Keskinin ja Arslan Eksin. Kumpikin passari on pelipaikallaan todella erinomainen, joten joukkueessa on hakkuripelin lisäksi myös passipeli kunnossa.

Henkinen puoli voi olla sitten Turkin heikkous, varsinkin jos ottelu ei lähde joukkueen kannalta toivotusti liikkeelle. Onkin mielenkiintoista nähdä muuttuuko joukkueen ilme jos se sattuu esimerkiksi häviämään illan kamppailussa ensimmäisen erän.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.