Golf – Sami Välimäki paransi roimasti asemiaan Australiassa pelattavassa Eurooppa Tourin kilpailussa

Suomalaispelaaja Sami Välimäki paransi upeasti asemiaan Australiassa pelattavassa Vic Openissa. Lauantaille sijaluvulta 43 lähtenyt Välimäki pelasi kolmannen kierroksen 70 lyönnillä eli kaksi alle parin ja näin miehen sijoitus nousi hienosti yli kolmekymmentä sijaa ylöspäin ja suomalaispelaaja on ennen huomista päätöspäivää sijalla 12. 

Embed from Getty Images

Lauantaipäivän olosuhteet olivat tuuliset ja hankalat, joten kierrostulokset jäivät yllättävän vaisuiksi ja näin suomalaisen tulos oli päivän yhdeksänneksi paras. Nokian River Golfia edustava Välimäki aloitti päivän nihkeästi ja kahdentoista reiän jälkeen kierros tulos oli +1 . Välimäki sai kuitenkin loppuun hyvän kirin aikaiseksi ja teki neljälle viimeiselle reiälle peräti kolme birdiä, joka nosti miehen sijoitusta roimasti.

Tuuli oli kovaa ja vaikeutti peliä. Hyvin sain kuitenkin otteen pidettyä ja rakennettua loppukirin 11:n tuplabogin jälkeen, Välimäki kertaili kierroksen tapahtumia.

Kilpailua johtaa kolmen kierroksen Australian Min Woo Lee, jonka yhteistulos on 15 alle parin. Tämän jälkeen onkin sitten tasaista ja esimerkiksi neljän parhaan joukkoon ei suomalaispelaajalla ole matkaa kuin kaksi lyöntiä.

Ennen huomista on jo selvää, että tulokaskautta pelaava Välimäki saavuttaa uransa parhaan sijoituksen Eurooppa Tourilla. Sunnuntain päätöskierrokselle pääsee mukaan noin reilut 40 pelaajaa.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.