Tuleva Ruotsin ralli todellinen henkinen haaste Ott Tänakille

Rallin MM-sarja käynnistyi tänä vuonna hallitsevalta maailmanmestarilta Ott Tänakilta epämukavalla tavalla, kun Toyotalta Hyundaille siirtynyt virolainen ajoi todella rajusti ulos Monte Carlon avauspäivänä. Se tullaan näkemään Ruotsin ensi viikon MM-rallissa, miten ulosajo on vaikuttanut Tänakin ajoon, nopeuteen ja itseluottamukseen.

Embed from Getty Images

Tilanne on tänä vuonna Ruotsissa äärimmäisen haastava, sillä vähälumiset olosuhteet tulevat olemaan aivan muuta, mihin Pohjois-Ruotsin teillä on aiemmin totuttu. Ja edelleenkin on herran hallussa, onko Ruotsissa lunta ja jos on niin minkä verran. Itse asiassa koko Rallin peruminen tai huomattava supistuminen on vielä täysin realistista. Sääherra voi tehdä viikossa ihmeitä.

Hyundain tiedotteessa Tänak kertoo ulosajon vaikutuksista henkiseen puoleen.

– Saimme erittäin hyvän oppitunnin. Tiedämme nyt, että joka kerta kun lähdemme uudelle erikoiskokeelle, niin meidän on todellakin keskityttävä enemmän kuin koskaan ennen, Tänak kertoo.

Embed from Getty Images

Ruotsin ralli käynnistyy tulevana torstaina Karlstadissa ajettavalla 1,9 kilometrin mittaisella EK:lla. Kisan lyhennetty reitti pitää tällä hetkellä sisällään 11 erikoiskoetta. EK-kilometrejä kertyy kaiken kaikkiaan vain noin 170. Mutta kuten todettu, kaikki muutokset ovat vielä mahdollisia.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.