Golf – Sami Välimäki jatkoi upeita otteitaan Eurooppa Tourin osakilpailussa Kyproksella

Suomen ykköspelaaja Sami Välimäki jatkoi loistavia otteitaan golfin Eurooppa Tourin osakilpailussa Kyproksella. Eilen suomalaispelaaja kiersi kentän tulokseen kuusi alle parin ja toinen kierros sujui myös hyvin vaikka se olikin pari lyöntiä avauskierrosta heikompi. Toinen kierros sujui 67 lyönnillä eli neljä alle parin. Välimäki johtaakin tällä hetkellä kilpailua neljän muun pelaajan kanssa tuloksella – 10, kun toinen kierros on monelta pelaajalta pahasti kesken, joten on hyvin todennäköistä, että Välimäen tulos ei riitä johtopaikkaan kahden ensimmäisen päivän jälkeen, mutta se antaa todella hyvät iskuasemat viikonlopun kierroksille.

Embed from Getty Images

Välimäki aloitti toisen kierroksen todella loistavasti ja kuteen ensimmäiseen reikään syntyi peräti viisi birdieä nousten samalla kisan kärkeen kahden lyönnin erolla muihin. Etuysin jälkeen tulos olikin komea viisi alle parin ja moni odotti Välimäeltä takaysiltä vähintään kahta tai kolmea birdieä lisää ja nousevan, jopa kolmeen tai neljääntoista alle parin, mutta takaysi sujui takkuisasti verrattuna etuysiin.. Välimäki teki takaysillä kaksi birdieä, mutta vasta painoksi tuli yksi bogey ja yksi tuplabogey, joka pudotti tuloksen kymmenen alle parin. Kaiken kaikkiaan kierros oli todella hyvä, mutta huomenna Välimäen olisi syytä saada tuloskortista bogeyt ja erityisesti tupla bogeyt pois, sillä se vaikuttaa tuloksiin todella paljon. Mikäli huominen sujuisi torstain kierroksen tapaan niin Välimäki olisi sunnuntaina vahvasti voittotaisteluissa mukana.

KIerroksen on saanut loppuun myös toinen suomalainen nimittäin Kalle Samooja, joka pelasi todella vahvan kierroksen ja Samoojan toinen kierros näyttää jäävän suhteellisen varmasti suomalaispelaajista päivän parhaaksi. Eilen Samooja pelasi yksi alle parin, mutta tänään oli aivan toinen ääni kellossa. Kierros sisälsi viisi birdietä ja hienon eaglen reiälle kuusi. Vastapainoksi kierrokseen mahtui kaksi bogeyä, mutta silti kierrostulos 5 alle parin on tässä vaiheessa päivän jaettu kolmanneksi paras kierros. Samooja nosti samalla myös hurjasti sijoitustaan, sillä hän nousi päivän aikana peräti 47 pykälää ylöspäin ja mies on tässä vaiheessa kilpailussa sijalla 24 ja ero esimerkiksi top 10 on vain kaksi-kolme lyöntiä.

Embed from Getty Images

Muista suomalaisista Mikko Korhonen on tällä hetkellä cutin paremmalla puolella tuloksessa neljä alle parin ja tämä päivä on sujunut yhdentoista ensimmäisen reiän jälkeen tulokseen yksi alle. Mikäli Korhonen pystyy pelaamaan tasaisesti vaikka tuohon 4 alle parin tulokseen niin sen pitäisi riittää viikonlopun kierroksille. Tällä hetkellä cut-raja on kolme alle parin, joten mitään isoja virheitä ei Korhosen peli kestä lopuilla seitsemällä reiällä. 

Viikonlopun kierroksista taistelee tiukasti myös Tapio Pulkkanen, joka on tällä hetkellä etuysin jälkeen kokonaistuloksessa kaksi alle parin eli lyönnin päässä cut-rajasta.  Eilen Pulkkanen pelasi kaksi alle parin, mutta tänään pelaaminen on ollut todella tasaista ja kierroskortti on tämän päivänä osalta tuloksessa tasan par. Mikäli takaysillä syntyisi yksi tai kaksi birdietä niin suomalaispelaajan saumat viikonlopun kierroksille olisivat kohtalaisen hyvät..

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.