Jokerit sai vieraita kaukaa idästä, ratkaisu nähtiin vasta jatkoajalla

Helsingin Jokerit kohtasivat tänään joukkueen Venäjän itärajalta Tyynenmeren rannalta kun Admiral Vladivostok luisteli Hartwall Arenan jäälle.

Otteluun lähdettiin Jokereiden ollessa selvä ennakkosuosikki mutta vastustaja oli toista mieltä. Admiral tuli kentälle pirteällä jalalla ottaen huomioon, että heidän biologinen kellonsa eli jo aamuyön tunteja.

Vieraat aloittivat maalinteon Oleg Lomakon toimesta. Jokerit vastasi minuutin päästä Mika Niemen maalilla. Kyseessä oli Niemen ensimmäinen maali tältä kaudelta vaikka otteluita oli takana 26.

Toisessa erässä Admiral jaksoi vielä alussa pelata ja Ivan Silayev siirsi vieraat 1-2 johtoon. Tämän jälkeen Jokerit heräsi ja vei koko toisen erän Admiralia kuin pässiä narussa. Se ei kuitenkaan tuottanut kuin yhden maalin kun Peter Regin tasoitti ottelun. Jokereiden hyökkäysaika oli toisessa erässä yli 12 minuuttia kun se Admiralilla oli alle neljä minuuttia. Siitä huolimatta Jokerit ei saanut lisää osumia.

Kuva: Mikko Taipale/Jokerit

Kolmannessa erässä ottelun piti olla taputeltu Jokereille mutta Admiral oli saanut piristysruiskeen. Markus Ljungh siirsi Admiralin pelissä kolmannen kerran johtoon. Jokereille jäi 11 minuuttia aikaa tasoittaa peli ja mennä mahdollisesti ohi. Admiral pelasi täysin erilailla kuin toisessa erässä ja Jokerit oli paljon vaisumpi kuin toisessa erässä.

Minuutit kuluivat ja Jokerit otti maalivahdin pois. Se kannatti sillä Jokerit tasoitti ottelun viime sekunneilla Sami Lepistön kovalla lämärillä. Tilanne oli 3-3 ja edessä oli jatkoaika.

Jokerit joutuivat lähtemään jatkoajalle 4-3 alivoimalla kun Veli-Matti Savinainen otti kolmannen erän lopussa jäähyn. Jokerit selvitti alivoiman ja Sami Lepistö teki illan toisen maalinsa ja ratkaisi ottelun Jokereille 4-3. Jokerit katkaisi tappioputkensa ja otti todella tärkeät kaksi pistettä.

– Tänään pelissämme oli järkeä ja pelasimme hyvin. Tilastomme kahdelta erältä olivat hyvät mutta emme saaneet enempää maaleja tehtyä. Olen tyytyväinen illan otteluun ja esitykseemme, sanoi Jokereiden päävalmentaja Lauri Marjamäki ottelun jälkeen

Jokerit pelaa seuraavan kerran kotonaan sekä lauantaina että sunnuntaina.