Florida Panthers ja Pittsburgh Penguins kesälomalle

Änäri2 Jääkiekko NHL

Tampa Bay Lightning päätti Florida Panthersin kauden NHL:n pudotuspelien avauskierroksella. Tampa voitti keskiviikon ja torstain välisenä yönä Aleksander Barkovin kipparoiman Floridan maalein 4–0 ja eteni pudotuspelien toiselle kierrokselle voitoin 4–2.

– Me olisimme todella halunneet pelata seitsemännen pelin kotona. Pelasimme hyvän runkosarjan ja meillä oli hauskaa, mutta nyt on vaikea sanoa yhtään mitään, pettynyt Barkov totesi pelin jälkeen.

Tampa Bayn maaleista vastasivat avauserässä onnistunut Pat Maroon, toisessa erässä ylivoimalla tuulettanut Steven Stamkos, päätöserässä näyttävän maalin tehnyt Brayden Point ja tyhjiin viimeistellyt Alex Killorn.

Pahin este Floridalle ottelussa oli Tampan maalivahti Andrei Vasilevski, joka venyi kiekon eteen 29 kertaa. Venäläisvahti valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Floridan suomalaisista kokoonpanossa olivat kapteeni Barkov ja Markus Nutivaara. Kaksikosta Barkov kellotti jääaikaa yli 23 minuuttia, kun Nutivaaraa nähtiin kaukalossa karvan alle 12 minuutin ajan.

Floridan maalilla edellisessä pelissä onnistunut Spencer Knight torjui nyt 20 kertaa.

Kahdeksan parhaan joukkoon edennyt puolustava mestari Lightning kohtaa seuraavaksi joko Carolina Hurricanesin tai Nashville Predatorsin.

Toisaalla New York Islanders voitti Pittsburgh Penguinsin 5–3 ja eteni jatkoon pudotuspelien avauskierrokselta otteluvoitoin 4–2. Islanders ratkaisi ottelun tasaisen avauserän jälkeen toisessa erässä, kun se teki kolmeen minuuttiin kolme maalia ja siirtyi tavoittamattomaan 5–3-johtoon.

Islandersin hahmoja ratkaisevassa ottelussa olivat Brock Nelson ja Anthony Beauvillier.

Pittsburgh johti ottelua kolmeen eri otteeseen, mutta Islanders kiri aina nopeasti rinnalle ja lopulta ohi.

Islandersin suomalaispelaaja Leo Komarov jäi ottelussa pisteittä. Pittsburghin suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen alusti Jeff Carterin tekemän avausmaalin.

Islanders kohtaa seuraavalla pudotuspelikierroksella Boston Bruinsin.

Minnesota Wild nappasi 3–0 -kotivoiton Vegas Golden Knightsista ja tasoitti ottelusarjan voitot 3–3:een.

Ottelun ratkaisu nähtiin vasta päätöserässä, kun Ryan Hartman, Kevin Fiala ja Nick Bjugstad yllättivät Golden Knightsin maalilla 21 kertaa torjuneen Marc-Andre Fleuryn.

Ottelun kakkostähdeksi rankattu Wild-veskari Cam Talbot kirjasi 23 torjuntaa. Nollapeli oli Talbotille jo ottelusarjan toinen.

Ottelusarjan ratkaiseva peli pelataan varhain lauantaina Vegasin kotiareenalla.