Espanjalaisseura Villarreal on Eurooppa-liigan mestari

Gamblers Eurooppa-liiga

Espanjalaisseura Villarreal voitti jalkapallon Eurooppa-liigan finaalissa Manchester Unitedin maalein 2–1. Mestaruus ratkesi dramaattisesti vasta rangaistuspotkujen 11:nnessä parissa, kun oli maalivahtien vuoro laukoa.

Villarrealin maalivahti Geronimo Rulli laukoi pallon kylmänviileästi yläkulmaan ja torjui Manchester United-vahti David de Gean laukauksen. Tätä ennen jokainen laukoja oli onnistunut maalinteossa.

Varsinainen peliaika päättyi lukemiin 1–1. Gerard Moreno vei Villarrealin maalin johtoon 29:llä minuutilla. Edinson Cavani teki ManU:n 1–1 -tasoituksen 55. minuutilla Rullin maalin edustalta.

Ottelu oli kovin kaksijakoinen. ManU hallitsi palloa ja tilanteita varsinaisella peliajalla, mutta kaikki vaihtonsa 90 minuutissa käyttänyt Villarreal painosti ankarasti molemmat 15 minuutin jatkoajat.

Mestaruus on Villarrealille ensimmäinen jalkapallon Eurooppa-liigassa. Se sai voitolla paikan Mestareiden liigaan ensi kaudeksi.

Manchester United ei ole nyt neljään vuoteen voittanut mitään pokaalia.