F-liiga: Miesten välieräavauksessa hurjat loppuhetket – Nokian KrP juhli jatkoajalla

Salibandy2

F-liigan miesten välierät starttasivat heti melkoisella trillerillä, joka päättyi Nokian KrP:n 5–4-jatkoaikavoittoon Oilersista. Classic ja TPS aloittavat oman ottelusarjansa maanantaina.

Tänään Oilers karkasi nopeasti kahden maalin johtoon, ja toisessa erässä Tuomas Iiskola laukoi ylivoimalla tilanteeksi jo 1-3 espoolaisille. Mikko Laakso kavensi samoin yivoimalla eron yhteen, ja lukemat 2-3 hohtivat tulostaululla vielä viisi minuuttia ennen loppua. Sitten alkoi tapahtua senkin edestä, kun ensin Morics Krumins iski pelin tasoihin ja minuutti ja 21 sekuntia ennen loppusummeria Valtteri Viitakoski laukoi KrP:n johtoon. Ilo jäi kuitenkin lyhyeksi, kun Oilers veti maalivahdin pois ja Matias Veikkola kiskaisi vain 10 sekuntia johtomaalin jälkeen Öljymiehet taas rinnalle käytettyään pallon oikealla Rasmus Kainulaisella.

Ensimmäisen välierän jatkoaikaratkaisu syntyi erikoistilanteesta, kun Oilersin Tuomas Iiskola komennettiin jäähypenkille hänen pysäytettyään Valtteri Viitakosken rynnistyksen. Istunto jäi sekunnin mittaiseksi, sillä Joona Rantala siirsi tilanteesta tuomitun vapaalyonnin muurin ohi oikealle ja Nico Jonaeson jatkoi suoraan maalin eteen, josta Mikko Laakso ohjasi pallon ohi Oilers-vahti Joonas Kaltiaisen.

Finaalipaikkaan tarvitaan neljä voittoa.

Tiukat ottelut F-liigakarsinnassa jatkuvat, kun FBC Turku siirtyi 2–0-johtoon Hawksia vastaan voitettuaan jatkoajalla 4-3 ja Josba tasoitti SaiPaa vastaan voitoiksi 1-1 haettuaan kotietunsa takaisin lukemin 5-4.

FBC Turku nousi avausottelussa Hawksia vastaan kahden maalin takaa voittoon ja pisti tänään vielä paremmaksi, kun Antti Aarnio oli vielä kolmannessa erässä laukonut helsinkiläiset 3–0-johtoon. Sitten astui esiin FBC:n Antti Vuorinen, joka ensin kavensi kahdesti ja vielä puolitoista minuuttia ennen loppua täydensi hattutemppunsa iskemällä kuudella viittä vastaan tasoituksen. Jatkoajan kuudennen minuutin aluksi Aaro Ollikainen kruunasi nousun laukomalla voiton FBC:lle.

Lappeenrannassa SaiPa johti parhaimmillaan 2-0 ja vielä kolmannessa erässä 3-2, mutta sitten Josba nousi 4–3-johtoon Jere Kaartisen ja Tatu Könösen maaleilla. Oskari Möykkynen tasoitti vielä SaiPalle, mutta Josba tuli vielä kerran. Ottelua oli jäljellä alle kaksi minuuttia, kun Fetja Naakka laukoi Josban voittomaalin Aleksanteri Tirkkosen syötöstä.

Paikka karsinnan kahden parhaan joukossa aukeaa kolmella voitolla.