Naisten Liiga välierävaiheessa, pelipareina Kiekko-Espoo–TPS ja HIFK–Kärpät

Naisleijonat jääkiekko naiset

Jääkiekon Naisten Liigan play off -kevät jatkuu, välierät alkavat keskiviikkona 6. huhtikuuta Pääkaupunkiseudulla play off -jännitystä on tarjolla tuplasti, kun sekä Kiekko-Espoo että HIFK lähtevät sarjoihin kotiedulla. Espoossa ottelu käynnistyy klo 19:05 ja Helsingin Pirkkolassa klo 19:30.

Kiekko-Espoo–TPS-otteluparissa on selkeä ennakkoasetelma. Kiekko-Espoo on hallitseva Suomen mestari, jonka historiasta löytyy jopa 16 Suomen mestaruutta espoolaisseurojen eri nimillä. TPS taas ansaitsi tänä keväänä seurahistoriansa ensimmäisen välieräpaikan.

Espoolaisten onnistujia puolivälierissä olivat pisteiden valossa odotetusti Kiekko-Espoon hyökkääjä Elisa Holopainen (8+5=13) ja puolustaja Nelli Laitinen (3+3=6). TPS:n ratkaisuista vastasi tutusti hyökkääjä Estelle Duvin (2+3=5), apunaan Emmi Metsä-Tokila (2+2=4) ja Maija Otamo (2+2). Samoilta pelaajilta odotetaan tehoja myös välierissä, mutta paljon lepää myös maalivahtien Tiia Pajarinen (Kiekko-Espoo) ja Mila Hounin (TPS) harteilla.

HIFK–Kärpät-sarjasta on lupa odottaa tasaista. Nopeasti yhdeksi sarjan kärkijoukkueista noussut HIFK ei toistaiseksi ole onnistunut saavuttamaan finaalipaikkaa. Kärpät taas on onnistunut voittamaan sarjan mestaruuden kolmesti, viimeisin kiinnitys on kaudelta 2018.

HIFK:n valtti välieriin oli tshekkihyökkääjä Michaela Pejzlova (3+2=5), tulitukea antoi kaksikko Matilda Nilsson (1+3=4) ja Emmanuelle Passard (1+3=4). Kärppien pistevastuuta kantoivat pääasiassa hyökkääjät Anna-Kaisa Antti-Roiko (4+2=6) sekä sarjan maaliskuun pelaajaksi valittu kokenut hyökkääjä Suvi Käyhkö (3+3=6).

Maalivahtien osalta HIFK:n torjuntavastuuta on kantanut Iina Kuusela play offien viidenneksi parhaalla torjuntaprosentilla 93,3. Kärppäkaksikko Johanna Oksman (92,9%) ja Kati Asikainen (91,3%) löytyvät torjuntatilaston sijoilta 6. ja 8.

Paras viidestä -järjestelmällä pelattavien välierien pelipäivät ovat keskiviikko 6., lauantai 9. ja sunnuntai 10. sekä tarvittaessa keskiviikko 13. ja perjantai 15. huhtikuuta.

Pronssiottelu pelataan sunnuntaina 17. huhtikuuta.

Kirkkaimpien mitaleiden kohtalo ratkotaan aiempien kierrosten tapaan paras viidestä -järjestelmällä. Finaalit alkavat pääsiäissunnuntaina 17.4., muut pelipäivät ovat maanantai 18., keskiviikko 20. ja tarvittaessa lauantai 23. ja sunnuntai 24. huhtikuuta. Naisten Liigan mestari vuosimallia 2022 on selvillä viimeistään 24. huhtikuuta.

Naisten Liigan ottelut näyttää Leijonat.tv. Radiossa finaalisarja on kuunneltavissa YLE:n kautta.

Lähde: SJL

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.