F-liiga: EräViikingit vakuuttavasti välieriin, Classic siirsi ratkaisua Alisa Pölläsen jatkoaikamaalilla

Salibandy2

EräViikingit eteni voitoin 3-0 PSS:n ja TPS:n seuraksi F-liigan naisten välieriin, kun se löi tänään Oulussa SSRA:n selvin lukemin 10-6. Classic ja FBC Loisto pelaavat vielä viidennen kerran, kun veitsi kurkulla pelannut Classic voitti tänään Turussa jatkoajalla 3-2 ja tasoitti tilanteeksi 2-2.

EräViikingit oli vienyt edellisten kohtaamisten avauserät 6-1 ja 4-1, ja sama jatkui tänään, kun helsinkiläisten taukojohto ensimmäisellä tauolla oli 5-1. Sanni Uimarihuhta kuittasi vielä vieraiden avausmaalin, mutta pallon heti aloituksesta napannut Taru Nordman vei EräViikingit uudelleen edelle, ja perään osuivat Milla YlikojolaInka Lippojoki ja Jenni Rautanen. Viisi minuuttia ennen ottelun loppua EräViikinkien Sofia Mittentag kiskaisi tilanteeksi jo 3-10, mutta SSRA pelästytti vastustajansa vielä aikalisään iskemällä loppuun peräti kolme kavennusta, joista kapteeni Riina Baer laukoi kaksi ja Essi Ronkainen yhden. Taru Nordman oli saldolla 2+2 voittajien tehopelaaja, Inka Lippojoki merkkautti kaksi maalia ja syöttöpisteen. Välierissä EräViikingit saa vastaansa TPS:n.

Turussa Loisto johti Pipsa Ekon avauserän maalilla 1-0 ja Eerika Kosken kolmannen erän rangaistuslaukauksella 2-1, mutta ensin Julia Woivalin ja viisi minuuttia ennen loppusummeria Suvi Hämäläinen nostivat Classicin tasoihin. Jatkoajan viidennellä minuutilla Classic pääsi nopeaan vastaiskuun, ja Alisa Pöllänen sijoitti ratkaisun matalalla laukauksella takakulmaan.

Classic ja Loisto ovat nyt pelanneet viime ja tänä keväänä yhteensä yhdeksän puolivälieräottelua, joista jokainen on päättynyt vierasvoittoon. Ratkaiseva kohtaaminen nähdään maanantaina Lempäälässä.

F-liigan miesten puolivälierien neljännenkin parin avausottelussa päädyttiin kotivoittoon, kun Classic kaatoi OLS:n 6-2.

Vielä avauserän vei OLS 1-2 Aapo Rantaniemen ja Eetu Ijäksen kuitattua Classicin avausosuman vain 16 sekunnin välein syntyneillä salamamaaleilla. Toisen erän alussa Mikko Leikkanen ja Eemeli Salin kuitenkin laukoivat runkosarjan voittajan edelle, ja erän lopulla Leikkanen ohjasi yksin maalin eteen unohtuneena tilanteeksi jo 4-2. Illan loput osumat laukoi ottelun viimeisellä kympillä Ville Lastikka, jonka hattutempun täydentänyt 6-2 viuhui tyhjään verkkoon. Maaliensa lisäksi Lastikka kirjautti yhden syöttöpisteen.

Sunnuntaina pelataan puolivälierissä ottelut SPV–Nokian KrP sekä Westend Indians–Oilers sarjoissa, joita KrP ja Oilers johtavat 1-0.