Neljä suomalaista onnistui maalinteossa yön NHL-kierroksella

NHL Kiekko

NHL:ssä pelattiin kymmenen ottelun kierros, jossa suomalaiset olivat vahvasti mukana.

Pittsburghin Kasperi Kapanen, Columbuksen Patrik Laine, Nashvillen Eeli Tolvanen ja Montrealin Joel Armia onnistuivat maalinteossa.

Laine valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi Columbuksen 5–4-kotivoittoon päättyneessä ottelussa St. Louis Bluesia vastaan. Neljän otteun mittaisessa pisteputkessa oleva Laine kirjasi tehot 1+1.

Laine syötti joukkueensa 2–1-johtomaalin ja nosti taitavasti vastahyökkäyksen päätteeksi 3–1-johtomaalin.

Tällä kaudella loukkaantumisen takia vain 44 ottelussa pelannut Laine on kirjannut jo upeat 48 (25+23) tehopistettä.

Ottelussa nähtiin suomalaisvahtien kohtaaminen, sillä Bluesin maalia vartioi Ville Husso kun taas Joonas Korpisalo luisteli Blue Jacketsin maalille kolmannessa erässä.

Husso pysäytti kiekon 22/27 kertaa. Korpisalo puolestaan ehti torjua vajaassa 14 minuutissa viisi kiekkoa seitsemästä. Ennen Korpisalon vuoroa Elvis Merzlikins kirjautti 19/21 torjuntaa. Merzlikins luisteli vaihtoon loukkaantumisen takia, mutta vamman laadusta ei kerrottu tarkemmin.

Toisaalla Kasperi Kapanen onnistui vierasottelussa Arizona Coyotesia vastaan. 25-vuotias suomalaishyökkääjä avasi ottelun maalihanat toisen erän alussa, kun hän vei maalin kulmalta Penguinsin johtoon. Maali oli Kapaselle kauden kymmenes.

Kapanen on tehnyt nyt tällä kaudella 28 (10+18) pistettä.

Sekä Nashville Predatorsin Eeli Tolvanen että Montreal Canadiensin Joel Armia tekivät osumansa maalin edustalta, kun he ohjasivat kiekon ilmasta sisään.

Tehot 1+1 kirjannut Tolvanen teki kauden yhdeksännen osumansa, kun Predators juhli 6–3-kotivoittoa Toronto Maple Leafsista.

Voiton Predatorsille torjui 38/41 kertaa kiekon eteen venynyt Juuse Saros. Nashville-hyökkääjä Mikael Granlund kirjasi pelistä yhden syöttöpisteen.

Armia valittiin ottelun kakkostähdeksi Canadiensin 5–1-kotivoitossa Ottawa Senatorsista. Montrealin kolmoskentän laitahyökkääjä teki toisen erän lopussa 4–1-maalin ylivoimalla. Osuma oli 28-vuotiaalle konkarille vasta kauden kolmas.

Edmonton Oilersin maalilla Mikko Koskinen torjui voiton New Jersey Devilsistä. Koskinen pysäytti kiekon 25/28 kertaa, kun taas New Jerseyn Jon Gillies torjui 34/39 kertaa.

Hyökkäyspäällä ollut Edmonton vei pelin maalein 6–3. Jesse Puljujärvi syötti Oilersin maaleista kaksi ja nosti kauden tehonsa lukemiin 12+18=30.

Suomalaismaalivahdeista Chicago Blackhawksin Kevin Lankinen torjui 31/33 kertaa, mutta joukkue hävisi kotivoiton ottaneelle Minnesota Wildille 1–3. Minnesotan maalilla Cam Talbot torjui 21/22 kertaa ottaen jo viidennen perättäisen voittonsa.