Espoolaiset isännöivät huippuvastustajia: Oilers voitti, Indians hävisi

Salibandy3

Espoolaiset vastaan vierailevat huippujoukkueet oli teemana F-liigan perjantain otteluissa. Tapiolassa sarjakakkonen Oilers kaatoi hallitsevan mestarin TPS:n selvästi 8-2 mutta Otahallissa nelonen Westend Indians taipui sarjakärki Classicille lukemin 5-8.

Vielä ensimmäisen erän vei Tapiolassa Lauri Eloluodon maalilla TPS, mutta toisessa Oilers käänsi ottelun edukseen, kun Justus Kainulainen ja Aaro Astala osuivat heti erän alkuun ja sen lopulla Eetu Sorvali iski lukemiksi jo 4-1. Lukemat repesivät päätöserän alussa, kun Oilers iski kolme maalia alle kahdessa minuutissa, ja vielä Santeri Lindfors vei Öljymiehet jo 7–1-johtoon ennen Tuomas Ojalan kavennusta. Oilersista löytyi kuusi eri maalintekijää, ja Justus Kainulainen merkkautti tehokkaimpana saldon 2+1.

Illan avausmaalin osui myös Westend Indians ennen kuin Oskari Heikkilä, Ville Lastikka ja uudelleen Heikkilä nostivat Classicin tasoihin ja kahden maalin johtoon. Aaro Helin osui vieraille vielä ennen taukoa, ja kolmannen erän alussa Adam Hemerka nosti vieraat alivoimalla jo 7–2-johtoon. Jännite löytyi kuitenkin vielä, kun Jani Rauhala kavensi, ja Indiansin painaessa ilman maalivahtia Samuli Junnila ja Jasper Auvinen nostivat ”Heimon” jo tilanteeseen 5-7. Pienemmäksi ei ero kuitenkaan kuroutunut edes kuudella neljää vastaan, ja lopussa Oskari Heikkilä juoksi vielä alivoimalla loppunumerot tyhjiin ja hattutempun täyteen maalivahti Lassi Torisevan komeasta heitosta.

Illan kolmannessa ottelussa pelattiin enää kunniasta, kun kautensa runkosarjaan päättävä Nurmon Jymy kaatoi vieraissa karsintoihin valmistautuvan FBC Turun 7-4. Kotijoukkue johti pelin puolivälissä 3-1, ja Jymyn noustua kolmannessa erässä kahden maalin johtoon kavensi Nikolas Laaksonen päätöserän puolivälissä tilanteeksi 4-5. Sitten Jymy kuitenkin karkasi, kun ensin rangaistuslaukauksen tolppaan kilauttanut Eemil Äijälä kiskaisi etevän pallonpidon päätteeksi takakulmaan 4-6, ja Matias Mäenpää ohjasi Jymy-vahti Aki Karjalaisen hurjasta avausheitosta päätösnumerot tyhjiin.

Sarja jatkuu lauantaina ottelulla EräViikingit–LASB.