Scroll Top

ENNAKKO: Bandyliiga starttaa tulevana torstaina!

Bandyliigan logo bandy jääpalloliigan logo

Bandyliiga käynnistyy torstaina 16.11 ottelulla Veiterä vs. WP 35. Alfa TV:ssä näkyvä finaali pelataan 11.3.2017 runkosarjassa paremmin sijoittuneen kotikentällä klo 19.00 alkaen.

Bandyliigassa pelataan 10 joukkueen kaksinkertainen sarja. Sarjan kahdeksan parasta joukkuetta selviävät jatko-otteluihin.

Veiterä suosikki

Liigavalmentajille ja pelaajille tehdyn kyselyn pohjalta Veiterä on selkeä suosikki ennen JPS:ää ja Akillesta.

Jääpallon Bandyliiga on viime kausina ollut varsin tasainen, mainittakoon että viimeisten kuuden kauden aikana on ollut neljä eri mestaria ja seitsemän joukkuetta mitaleilla.

Liigassa 13 ulkomaalaispelaajaa ja yksi ulkomaalaisvalmentaja

Venäläispelaajia liigassa on 12, mikäli kolme WP 35:n saavat paperiasiansa kuntoon. HIFK:n riveissä pelaa ruotsalaispelaaja Aleksander Hart. Liigan venäläispelaajat: Akilles Pavel Kuznetsov ja Roman Murzin, Botnia Ignat Mikhailin ja Artem Lapshin, HIFK Stepan Oklahov, Kampparit Artem Shekhovtsov, Narukerä Maxim Nikishov ja Andrei Krainos, WP 35 Vladislav Borovkov, Ivan Fedorkin, Aleksei Ibatulov ja Alex Popov.

OLS:n riveissä pelaa Jonas Sulila, joka on kaksoiskansalainen (Suomi, Ruotsi).

Aleksei Nikisov valmentaa Veiterää toista kautta. Ruotsista Bandyliigaan palasi maajoukkuepelaaja Eetu Peuhkuri (Gripen). Seurasiirtoja tapahtui kaiken kaikkiaan 62.

Liigassa 11 maailmanmestaria

Vuoden 2004 miesten kultajoukkueesta Bandyliigassa pelaavat Kimmo Huotelin Kampparit, LRK Pasi Hiekkanen ja Sami Laakkonen Akilles, mikäli kuntoutuu. P17/2013: Kampparit: Kasperi Hirvonen, Iisakki Kaivola ja Kalle Lempinen, Narukerä: Aleksi Lindqvist WP 35: Ville Koskinen sekä P15/2004 Akilles: Matti Vainio, Botnia: Tomi Lappi ja Tomi Pallassalo.

Olosuhteet

Bandyliigan joukkueista jokaisella joukkueella käytettävissä tekojäärata. Venäjän ja Ruotsin kehitys näyttää, että jääpalloilu on lähitulevaisuudessa siirtymässä halliaikaan. Ruotsin ja Venäjän liigajoukkueiden kilpailukausi alkaa parhaimmillaan jo elokuussa ja Suomessa usea joukkue ei ole päässyt vielä marraskuussa isolle tekojäälle. Suomessa olisi hyvin tilaa 2-4 hallille, jolloin voitaisiin Suomessakin käynnistää kilpailukausi aikaisin kilpailijamaiden tapaan. Puhumattakaan kuinka kv. kilpailukalenteri voitaisiin rakentaa uudelleen.

Tulospalvelu

Liigan ja liiton muiden sarjojen tulosten ja tilas-tojen seuraaminen käy vaivatta liiton kotisivujen www.finbandy.fi kautta. Bandyliigan tulospalvelu Ylen teksti-tv:n kautta toteutetaan myös reaaliajassa.

Bandyliigassa ratkaistaan 108. mestaruus. Ainostaan vuosina 1918, 1940 ja 1942 sarja on jäänyt pelaamatta. Bandyliigassa pelaavista joukkueista useat ovat myös huomattavan iäkkäitä. Yli satavuotiaita seuroja ovat OLS, HIFK ja Akilles.

WP 35 on pelannut 76 ja HIFK 75 kautta mestaruussarjassa. OLS johtaa maratontaulukkoa 1480 pisteellä ja toisena oleva HIFK on kerännyt 1375 pistettä. Kaiken kaikkiaan 59 joukkuetta on tavoitellut mestaruutta.

18 joukkuetta on voittanut mestaruuden

Menestyksekkäin on ollut HIFK, jolla on 17 Suomen mestaruutta. OPS on voittanut ennätykselliset viisi perättäistä mestaruutta vuosina 1960-64. VBJS voitti vuosina 1914-20 kuusi mestaruutta peräkkäin, mutta välistä puuttuu 1918, jolloin mestaruutta ei ratkaistu.

Helsinki on ollut menestyksekkäin kaupunki. Botnia, HIFK, HJK, KUV ja PUS ovat voittaneet 30 miesten mestaruutta. Toisena tulevat oululaiset OLS:n ja OPS:n voittamilla 23 mestaruudella.

Historian tehokkaimmat pelaajat

Samuli Niskanen jatkaa pistepörssin kärjessä, uransa aikana hän iski Bandyliigassa tehot 1194 (516+678). Veikko Niemikorpi on edelleen vakuuttava maalintekijätilastossa 692 maalillaan.

Nykyisistä liigapelaajista Veiterän Janne Hauska on pistepörssissä 13. sijalla 525 (322+193) pisteellä. Akilleen Rasmus Lindqvist on 15. sijalla 501 (390 + 111) tehopisteellä.

Viime kaudella runkosarjan pistepörssin paras oli Akilleen Sami Laakkonen 40 (32+8). Toiseksi sijoittui Botnian Jimi Heinonen 39 (25 + 14) kolmanneksi sijoittui Narukerän Tomi Mustonen 35 (30+5). Maalintekijätilaston kärkikolmikko viime kaudella oli: 1. Sami Laakkonen 32, 2. Tomi Mustonen 30 ja kolmannen sija jakoivat Jimi Heinonen ja Janne Hauska 25 maalilla.

Ei muuta kuin hurjasti tsemppiä kaikille joukkueille ja toivotaan, että olosuhteet antaa mahdollisuuden ehjälle kaudelle etenkin Etelä-Suomessa.

GEEN VEIKKAUS KÄRKIKOLMIKOKSI

1. Lappeenrannan Veiterä
2. JPS
3. Porvoon Akilles

Lähde: Jääpalloliitto

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.