Salibandyliigassa nähtiin keskiviikkona yksi ottelu

Salibandyliigassa pelattiin keskiviikkona vain yksi ottelu, mutta maaleja mätkittiin kahden edestä Nokian KrP:n kaataessa kotonaan SB Welhot 14-10. Illan hahmoksi nousi Nokian hyökkääjä Henri Johansson rikkomalla taas liigaennätyksiä.

Tänään tehot 4+2 koonnut Henri Johansson laukoi liigahistorian nopeimmat neljä maalia, kun pelikello ehti raksuttaa hänen ensimmäisestä osumastaan neljänteen vain kolme minuuttia ja 39 sekuntia. Johanssonin ensimmäinen tasoitti toisen erän lopulla lukemiksi 7-7, ja toinen vei isännät kolmannen alussa jo 11-7-johtoon.

Entinen ennätys oli SPV:n Ville Kuuselalla lokakuulta 2015.

Samalla Henri Johansson nousi vuorostaan Mikko Kohosen ohi Salibandyliigan kaikkien aikojen pistekärjeksi. Johanssonilla on pisteitä nyt 818 (476+342) ja Kohosella 816 (529+287).

Tapahtumia illan ottelussa riitti, kun Welhot nousi toisessa erässä kahden maalin tappioasemasta 7-5-johtoon, jonka Nokia kuitenkin ehti vielä samassa erässä kääntää 9-7-etumatkaksi. Kelpo liekeissä leimusi koko KrP:n ykkösketju, kun Henri Johanssonin rinnalle Joni Henttonen herkutteli tehot 4+1 ja Jere Oksanen 1+3.

Kuten numeroista voi haistella, vaihtoivat molemmat joukkueet tänään maalivahtia. Nokian tolppien välissä Santtu Pohjonen teki tilaa Antti Kortetmaalle Welhojen 5-5-tasoituksen jälkeen, ja Welhojen luukulla Kosti Jolkkonen korvasi Petri Leschin Henri Johanssonin lauottua lukemiksi 11-7.

Sarjakärki Classicilla on nyt viiden pisteen etumatka kakkoseksi nousseeseen Nokian KrP:hen.

Salibandyliiga jatkuu perjantaina otteluilla Happee – Koovee ja Oilers – EräViikingit.