Scroll Top

Dortmund kohtaa Mainzin – huipputärkeät pisteet jaossa

B9FI2J0CEAExPf8

Dortmundin ylpeys on ollut koko eurooppalaisen futisyleisön hämmästelyn kohteena kuluvan kauden aikana. Joukkueen materiaalin piti olla niin kova, että sen uskottiin oleva ainoa joukkue Bundesliigassa, joka pystyisi mitenkään haastamaan Bayern Münchenin tähtisikermän. Nimet Reus, Hummels, Weidenfeller, Immobile ja Henrikh Mkhitaryan pitivät olla kovan luokan tekijöitä, kun taistellaan Bundesliigan mestaruudesta. Tulevaan kauteen odotukset olivat katossa, sillä BVB kaatoi Münchenin Super Cupissa lukemin 2-0 ja heti perään Stuttgart kaatui kenraalissa vieraskentällä numeroin 1-4. Alkukauteen kun lisätään hienot voitot mestarienliigassa, niin tämän hetkinen tilanne on suorastaan häkellyttävä.

Tilanne on todellakin se, että ”Die Schwarzgelben” taistelee sarjapaikastaan. Joukkue on tällä hetkellä juuri pudotusviivan alapuolella, sijalla 16. Signal Iduna Parkille saapuva Mainz on kotijoukkuetta vain kolme pistettä edellä, joten ottelu on ratkaisevan tärkeä kummallekin joukkueelle. Syyskuussa joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa Mainz oli kotonaan parempi lukemin 2-0 ja tästä ottelusta alkoi BVB:n todellinen alamäki, sillä joukkue on voittanut bundesliigassa vain kolmesti tuon syyskuisen kamppailun jälkeen.

Hurjasta syöksykierteestä huolimatta joukkueen päävalmentajan, Jürgen Kloppin , asema on seurassa vakaa, eivätkä edes fanit ovat lähteneet vaatimaan miehen erottamista seurasta. Klopp on tuonut Dortmundille paljon menestystä mitä seura, sekä kannattajat kunnioittavat. Huonosti menneestä kaudesta huolimatta joukkueen peliä on miellyttävää katsoa, etenkin hyökkäys suuntaan. Nopeat laitanousut ovat kuitenkin tulleet jo saksalaisille vastustajille tutuiksi ja keinot niiden katkaisemiseksi ovat löytyneet, tästä syystä BVB on onnistunut 20 ottelussa heiluttamaan vastustajan verkkoa vain 21 kertaa. Omassa päässä nuottaan on helähtänyt 27 kertaa. Pääosin Dortmundin puolustus on kova, mutta synkkä kausi on aiheuttanut puolustuslinjassakin ajoittain epävarmuutta, mikä on johtanut karmaiseviin virheisiin, joista vastustaja on rokottanut armotta.

BVB lähtee huomiseen otteluun Mainzia vastaan luottavaisin mielin. Alla on 0-3 vierasvoitto Freiburgista ja tällä viikolla julkistettu Marco Reusin jatkosopimus aiheutti pukuhuoneessa riemukkaat aplodit. Näyttäisi, että joukkueen sisällä ei purra liikaa hammasta yhteen, vaikka tilanne on tukala, voitto Mainzista on lähes pakollinen. Mainz ei ole Dortmundissa juurikaan päässyt voittoa juhlimaan, eikä se juhli sitä huomennakaan.

Signal Iduna Parkille saapuvan 80000 fanin euforinen meteli, pelaajien kasvanut itseluottamus, sekä Reusin jatkosopimus siivittää Dortmundin toiseen peräkkäiseen voittoon ja puolen miljoonan asukkaan Dortmund saa hetken huokaista helpotuksesta.

Related Posts

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.