Dohassa tänään todella mielenkiintoinen suomalaispäivä!

Yleisurheilun MM-kilpailuissa on luvassa lauantaina äärettömän mielenkiintoinen suomalaispäivä! Kisoissa on ollut farssin aineksiakin eri syiden takia mutta ei puututa niihin koska niihin on vaikea vaikuttaa ainakin täältä käsin. Paneudutaan sen sijaan päivän sinivalkoisiin väreihin.

Kello 16.30 on vuorossa miesten keihäänheiton karsintaryhmä A, jossa heittää erittäin kokenut Antti Ruuskanen, 35. Ruuskasen palkintokaapista löytyy entuudestaan EM-kultaa ja -pronssia sekä olympiahopeaa. MM-mitalia mies ei ole vielä kuitannut kaappiinsa, joten motivaatiosta heitto ei ainakaan jää kiinni. Keihäänheiton maailmantilastossa tämän kauden ykköspaikalta karsintaan starttaa Magnus Kirtiin. Ruuskanen kamppaili pitkään olkapäävammojen kanssa ja hän on maailmantilastossa sijalla 18 heitolla 85,15 metriä. Nyt vammojen pitäisi olla selätettyjä.

Embed from Getty Images

Seuraavaksi vuorossa on kello 17.15 naisten 100 metrin aitajuoksun alkuerät, joissa kilpailee peräti kolme suomineitoa. Radalle astelee Annimari Korte, Nooralotta Neziri sekä Reetta Hurske. Hurske juoksi heinäkuussa 100 metrin aidoissa Suomen kaikkien aikojen toiseksi nopeimman ajan 12,78 eli kauden aikaisempien näyttöjen perusteella hän lähtee kisoihin kovimpana suomalaisena mutta MM-kisat on oma lukunsa. Pidetään tasapuolisesti peukkuja kaikille naisille!

Samaan aikaan kello 17.30 alkaa naisten pituuden karsinta, jossa on mukana Taika Koilahti. Koilahti sai kutsun kisoihin vasta syyskuun alussa, joten hirveästi 20-vuotias nuori nainen ei ole ehtinyt kisoihin valmistautua ja hän saapuikin Dohaan suoraan Turkista viimeistelyleiriltä. Koilahti hyppäsi elokuussa uudeksi ennätyksekseen 669 Kalevan Kisoissa.

Kello 18.00 starttaa miesten keihään karsintaryhmä B, jossa mukana ovat Lassi Etelätalo ja Oliver Helander. Etelätalo, 31, on mukana vasta toista kertaa aikuisten arvokisoissa. Ensimmäisen kerran hän oli mukana vuonna 2014 EM-kisoissa Sveitsissä. Etelätalon ”ongelmana” kuluneella kaudella on ollut vauhdinotto mutta toivotaan, että se osa-alue on kunnossa tänään.

Naisten kolmiloikan finaali on vuorossa kello 20.35, jossa mukana on aina iloisen pirteä Kristiina Mäkelä. Alkuerissä Mäkelä osoitti hyvää tekemistä ja hän pääsi finaaliin tulosvertailun perusteella, jäätyään vain muutaman sentin karsintarajasta.

Embed from Getty Images

Tsemppiä kaikille suomalaisille!

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.