MLB:n postseason on startannut räväkästi – tsekkaa tilanteet ja lue vihje ensi yölle

Maailman ylivoimaisesti suurimman baseball-sarjan eli luonnollisesti MLB:n postseason on lähtenyt räväkästi käyntiin! Katsotaan ensin, mitkä ovat ottelusarjojen tilanteet ja pureudutaan sen jälkeen ensi yön tipsiin.

NATIONAL LEAGUE

Los Angeles Dodgers 1 – 1 Washington Nationals
Atlanta Braves 1 – 1 St. Louis Cardinals

AMERICAN LEAGUE

Houston Astros 1 – 0 Tampa Bay Rays
New York Yankees 1 – 0 Minnesota Twins

Ensi yönä kohtaavat toisessa ottelussaan Houston Astros ja Tampa Bay Rays. Kuten tuli jo todettua, Astros johtaa ottelusarjaa 1-0.

 

ENNAKKOASETELMAT OTTELUUN 

Toinenkin ottelu pelataan Houstonissa Minute Maid Parkissa. Houston voitti ensimmäisen ottelun täysin ansaitusti 6-2. Ottelun ehdoton hahmo oli Houstonin SP Justin Verlander, joka pelasi 7 IP, ERA 0.00, 1 hit! Tampa Baylla ei ollut mitään keinoja todella kokeneen Verlanderin kierrevalikoiman murtamiseen ja kun ottelua katsoi, Houston oli kaikilla osa-alueilla parempi. Lisäksi Houstonin venezuelalainen Jose Altuve oli huikealla lyöntituulella. Houstonin ainoa heikkous oli RP Ryan Pressly, joka antoi Tampan molemmat juoksut, mutta näillä näkymin hän kuittasi pelillään ensi yölle penkkipaikan.

Embed from Getty Images

 

HOUSTON ASTROS

Houston voitti American Leaguen runkosarjan huikealla 107 voiton määrällä voittoprosentin ollessa 0.660. National Leaguen voittaneen Dodgersin voittojen määrä jäi 106:aan, joten Astros oli koko MLB:n paras joukkue runkosarjassa. Ei voida kieltää, tai Gee ei ainakaan voi, ettei asia tullut yllätyksenä mutta kun kauden aikana seurasi Astrosin pelejä, niissä huokui järkyttävä itseluottamus ja koko kentän tasaisuus. Joukkueessa ei yksinkertaisesti ole heikkoja lenkkejä ja se tulee viemään sarjansa Tampaa vastaan heittämällä. Todetaan nyt vielä, että mitä suurimmalla todennäköisyydellä.

Astrosin kummulla aloittaa ensi yönä kuuden vuoden kokemuksen omaava Gerrit Cole. Cole on tällä hetkellä yksi liigan kuumimmista syöttäjistä. Hän syötti runkosarjassa 33 ottelua huikealla ERA 2.50. Lisäksi miehen WHIP oli ennennäkemätön 0.89. Se on luonnollisesti kysymysmerkki, miten pää kestää postseasonin? No verrattuna Colea esimerkiksi MLB:n tavaramerkkiin, Clayton Kershawiin, kuka ei vaan yksinkertaisesti menesty postseasonilla, Cole on täysin erilainen syöttäjä kuin edellä mainittu herrasmies! Sama on nähtävissä vuodesta toiseen, valitettavasti. Gee ei jaksa uskoa, että Colen kantti ei kestäisi, hän on niin rento. Ja kuten todettua, Houstonin koko paletti on niin eheä, että se on Geen mielestä tällä menolla World Seriesin voittaja mutta niin pitkälle on vielä turha mennä.

Embed from Getty Images

 

TAMPA BAY RAYS 

Tampa voitti runkosarjassa 96 ottelua ja sillä saldolla se pääsi Wild Card peliin, jonka se voitti ansaitusti. Viime yönä se kuittasi itselleen viisi hittiä ja yhden errorin, tehden vain kaksi juoksua.

Raysin kummulle nousee ensi yönä suhteellisen kokematon Blake Snell, joka pelasi runkosarjassa 23 ottelua ERA 4.29. Snell on todella hento SP, joka ei kykene koviin syöttöihin. Tai kyllä Snell syöttää kovempaa ja tarkemmin kuin tämän artikkelin kirjoittaja, mutta verrattuna liigan muihin syöttäjiin, MPH on paljon keskiarvoa matalampi. Snelliltä kierrevalikoimaa löytyy ”normaalisti” mutta koska voimaa ei ole takana, vääriä syöttöjä tulee jonkin verran ja ensi yönä nähdään varmaan walkeja.

Embed from Getty Images

 

Lähdetään hakemaan Houstonille toista voittoa luonnollisesti tasoituksella kuorrutettuna!

MLB, POSTSEASON

Houston Astros – Tampa Bay Rays
Kello 04:07

Astros -1.5 @ 1.78 William Hill
Panos: medium

 

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.