Suomi Banksin johdolla kohti vuoden 2021 EM-kisoja

Suomen miesten lentopallomaajoukkue käynnistää Joel Banksin johdolla kahden vuoden projektin kohti vuoden 2021 EM-kisoja. Päävalmentaja Joel Banksin keväällä solmittu sopimus on 2,5-vuotinen ja siinä oli molemminpuolinen irtisanomismahdollisuus käytyjen EM-kisojen jälkeen. Sekä Lentopalloliitto että Joel Banks ovat sitoutuneet yhteistyön jatkumiseen.

Kuva: Lentopalloliitto

– Banks tuli uutena valmentajana haastavaan tilanteeseen keväällä. Vaikka tappioita kertyikin roimasti, työ joukkueen kanssa on ollut läpi kesän tinkimätöntä ja tulokset näkyivät syksyn EM-kisoissa, jossa meillä oli hyvin johdettu ja taktisesti hyvää peliä pelaava joukkue, kertoo Lentopalloliiton toimitusjohtaja Seppo Siika-aho

Joel Banks toteaa, että hänelle oli kunnia työskennellä Suomen maajoukkueen kanssa kuluneena kesänä.

– Odotan innolla yhteistyön jatkoa seuraavien kahden vuoden aikana, kun teemme töitä kohti vuoden 2021 EM-kisoja, Banks sanoo.

– Mennyt kesä oli tiukka oppimisen paikka sekä pelaajille että staffille, kun opettelimme työskentelemään yhdessä. Tulevaisuus tietää kovaa työtä, joka vaatii omistautumista ja uhrauksia pystyäksemme ottamaan tarpeelliset askeleet eteenpäin.

– Odotan todella päästäkseni tekemään sitä työtä ja odotan, että ”me” olemme ”me kaikki yhdessä” kehittääksemme itseämme ja Suomen miesten maajoukkuetta.

Lentopalloliitto aikoo kutsua tulevaan projektiin suuremman pelaajaryhmän, jossa on suurempi joukko erityisesti nuorempia pelaajia. Ensimmäisen vuoden ohjelmassa on loppukeväästä pelattava Hopeinen liiga, harjoitusleirejä sekä harjoitusturnauksia ja -otteluita. Tulevien kotikisojen vuoksi Suomi ei osallistu ensi vuoden EM-karsintoihin.

Joukkueen ohjelmasta jäi pois tammikuussa järjestettävät Euroopan olympiakarsinnat. Tuoreessa Euroopan lentopalloliiton CEV:n rankingissa Tshekki nousi niukasti kahdella pisteellä ohi Suomen. Tshekki osallistuu kahdeksantena maana Saksassa pidettävään karsintaturnaukseen. Turnauksen voittaja saa paikan Tokion 2020 olympialaisiin. Muut maat turnauksessa ovat isäntämaa Saksan lisäksi EM-kultaa voittanut Serbia sekä Ranska, Belgia, Slovenia, Bulgaria ja Hollanti.

Vuoden 2021 EM-kisojen yksi neljästä alkulohkosta pelataan Tampereella elo-syyskuussa 2021. Tarkempi aika on vielä vahvistamatta, mutta aikaikkuna on elokuun viimeiseltä viikolta syyskuun puoleen väliin. Muut vahvistetut järjestäjämaat ovat Viro ja Tshekki, neljäs maa on vielä vahvistamatta.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.