Devils ja Panthers kohtaavat NHL:n iltapelissä, lue vihje ja ennakko!

NHL:ssä Florida Panthers ja New Jersey Devils kohtaavat toisensa maanantai-illalla parhaaseen katseluaikaan. Taistelu sarjapisteistä alkaa klo 20:00.

Ohessa pieni pohjustus sekä vetokohde kyseiseen otteluun.

Embed from Getty Images

Sekä Floridan että New Jerseyn osalta kausi on startannut hieman mollivoittoisesti. Aleksander Barkovin edustama Panthers on saalistanut viidestä ottelustaan vain yhden voiton, kun taas New Jerseyn voittosarake näyttää edelleen nollaa. Devils on tehnyt viiden ottelun jälkeen kolmanneksi vähiten maaleja ja lisäksi päästänyt kolmanneksi eniten. Florida puolestaan sijoittuu kummassakin tilastossa alempaan keskikastiin.

Paniikkinappulaa ei kuitenkaan tarvitse vielä nostaa käsien ulottuville, sillä muutaman suotuisamman pompun myötä tilanne voisi olla myös päinvastainen. Molemmat joukkueet ovat hävinneet kaksi viidestä vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Floridalla on niskassaan kaksi peräkkäistä vl-kisa-tappiota.

New Jersey uudistui kesän aikana melkoisesti, kun joukkueeseen liittyivät muun muassa laitahyökkääjä Wayne Simmonds sekä puolustaja P.K. Subban. Nämä “oman elämänsä sankareinakin” tunnetut pelurit hakevat nyt uutta nostetta NHL-uralle hieman hankalien ja vaiherikkaiden aikojen jälkeen. Kummatkin herrat omaavat edelleen potentiaalia kantaa joukkuetta myös pisteiden valossa, ja tätä Devils-valmennus varmasti yrittää heistä kaivaa esiin.

Pirupaitojen ykköstykkinä sekä vastuunkantajana toimii edelleen Taylor Hall, joka aloitti New Jerseyssä nyt neljännen kautensa. Tehottomina aikoina tulosvastuu tulee kallistumaan pitkälti toissavuoden Hart Trophy -voittajan ja hänen johtaman ykkösketjun kontolle.

Yksi mielenkiintoisista nimistä Devilsissä on myös edelliskesän ykkösvaraus Jack Hughes, joka on alkukauden viilettänyt kolmosketjussa keskushyökkääjänä. Odotukset ovat luonnollisesti kovat, mutta 18-vuotias superlupaus on vielä tuskaillut maalipaikoissaan – kuten on koko muukin joukkue.

Devilsissä on kaikki ainekset pudotuspelijoukkueeksi, kunhan palaset ensin loksahtelevat paikalleen.

Embed from Getty Images

Florida hakee vimmatusti paikkaansa taas pudotuspeleistä, sillä joukkueen matka on päättynyt runkosarjaan kolmena edellisenä kautena. Se on avannut lähes toistuvasti kautensa niin heikosti, että pudotuspeliviiva on karannut tavoittamattomiin jo ennen vuodenvaihdetta.

Kausi ei ole lähtenyt tälläkään kertaa käyntiin kovin lennokkaasti, mutta kurssin kääntämiseen on aikaa vielä runsaasti. Kauden avauspeleissä tehokkaimpana on häärinyt Mike Hoffman, jolla on kasassa viiteen peliin yhtä monta maalia ja yhteensä seitsemän tehopistettä.

Koska syvyys ei ole Floridalla kärkijoukkueiden tasolla, tulosvastuu lepää raskaan runkosarjan aikana etenkin viime kauden tehokaksikon Jonathan Huberdeaun sekä kapteeni Aleksander Barkovin harteilla. Tämän kauden osalta maalitili on vielä kummallakin avaamatta, mutta kauden vanhetessa heiltä on helppo odottaa jälleen runsain määrin pisteitä.

Seurajohto hankki kesän aikana ryhmään kokemusta muun muassa Anton Strålmanin ja Brett Connollyn muodossa, minkä lisäksi maalin suulle Florida sai naarattua nimekkään Sergei Bobrovskin. Etenkin venäläiskassarilta vaaditaan korkeaa suoritustasoa läpi kauden, jotta Panthers pystyisi kaivamaan voittoja vähäisilläkin maalimäärillä. Tällä hetkellä miehen torjuntaprosentti on vaivaiset 88,2.

Embed from Getty Images

New Jersey pyrkii kiivaasti ulos nollakerhosta kotiyleisönsä edessä, ja Florida puolestaan yrittää kääntää kelkkansa kahden karvaan tappion jälkeen. Kiekko tippuu jäähän Prudential Centerissa Suomen aikaa klo 20:00.

NHL, RUNKOSARJA 

New Jersey Devils – Florida Panthers
Kello 20.00

Anytime goalscorer Aleksander Barkov @ 2.75 William Hill
Panos: small

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.