Classic miesten ylivoimainen Suomen mestari

image

Miesten superfinaaliin ennakkosuosikkina lähti Tampereen Classic ja haastajana Esport Oilers. Ottelun alku oli varovaista tunnustelua ja etenkin Classic lähti liikkeelle varovasti. Joukkue antoi Oilersille liikaa tilaa eikä aikaakaan kun Santeri Lindfors vei vieraana pelaavan Oilersin johtoon.

Maali herätti Classicin ja pelin painopiste siirtyi valkopaitaisten päätyyn. Eemeli Salinin komea nousu maalille ja pallo oikeaan ylämummoon ja tilanne oli 1-1. Ottelua ehdittiin pelata hetki kun pallo oli Classicin kulmassa. Nico Salon huikea syöttö maalintakaa tavoitti Mika Savolaisen ja Oilersin verkko soi taas. Classic siirtyi 2-1 johtoon kun ottelua oli pelattu noin 13 minuuttia.

Classic jatkoi tahdin määräämistä ja ajassa 18:34 Nico Salo upotti pallon maalin edestä vasempaan yläkulmaan ja matsi 3-1. Ensimmäiselle erätauolle mentiin Classicin komennossa ja väliajan hoiti Paleface ja Shangri La.

Toinen erä lähti liikkeelle tasavahvoin tunnelmin kunnes ajassa 24:54 Classicin Lassi Vänttinen pääsi oikealta aivan liian helposti läpi ja Vänttisen tasoinen pelaaja ei paikkoja hukkaa. Verkko soi ja Classic siirtyi jo 4-1 johtoon. 10 minuuttia myöhemmin kamelin selkä sanoi ”naks” ja Classic siirtyi 5-1 johtoon. Maalintekijä oli vaihteeksi Nico Salo. Toiselle erätauolle siirryttiin niistä asetelmista, että Oilers näytti jo luovuttaneen pelin. Neljän maalin takamatka Classicin tasoiseen joukkueeseen vaatii enemmän kuin ihmeen.
image

Kolmas erä meni pelaillessa ja Oilersin kaivosta tuli kilometrin pituinen ajassa 46 minuuttia kun Niko Juhola laittoi taululle tylyt lukemat, 6-1.

Oilers kuitenkin sinnitteli. Eemeli Salinin istuessa jäähyä Oilers kavensi Casper Pfitznerin toimesta lukemiin 6-2. Ottelua oli jäljellä noin 10 minuuttia ja peli jatkui yhtä sekavana kuin koko kolmas erä Classicin luodessa lähinnä vaarallisimmat paikat.

Classic kaunisteli vielä numeroita tyhjiin kolme minuuttia ennen loppua ottelun lopputulokseksi 7-2 ja 8-2 nähtiin minuutti ennen loppua.

Loppupeli meni pelaillessa ja Classic on huomattavan suvereeni Suomen mestari 2015-2016.