NST salibandyn naisten Suomen mestari

image

NAISTEN SUPERFINAALI

Salibandyliiton historian suurinta tapahtumaa, Superfinaalia on mainostettu kuukausia ja tänään sen aika on. Päivä koostuu esiintyjistä mutta suurin mielenkiinto kohdistuu kentälle, jossa sekä miehet että naiset ratkaisevat mestaruudet.

Päivä alkoi naisten pelillä, jossa kohtasivat ennakkosuosikin viittaa kantanut Tampereen Classic ja haastajana otteluun lähti Lappeenrannan NST. Katsojia oli naisten pelissä jo todella upeasti ja Geen lähteiden mukaan miesten otteluun on tulossa yli 10 000 katsojaa, joka on käsittämätöntä!

Naisten pelissä NST saneli ottelun alkutahdit ensimmäiset kaksi erää. Liigan kovin puolustus oli vaihtunut liigan kovimmaksi hyökkäykseksi ja totaalinen taktiikan muutos oli myrkkyä Classicille.

NST oli jo 0-3 johdossa kahdella Juuli Hakkaraisen maalilla sekä Heli Suoreikuksen maalilla.

Classic alkoi heräämään, kun ottelua oli jäljellä noin kymmenen minuuttia ja luvassa oli katsojille henkeäsalpaava loppunäytelmä. Hanna Sipiliäinen kavensi ottelu tulokseen 1-3 ja ajassa 56 minuuttia Classic otti aikalisän.

image

NST muodosti maalinsa eteen vanhan kunnon kilpikonnapuolustuksen ja Classic ei päässyt kunnolla edes kokeilemaan maailman parhaan naismaalivahdin, Jonna Mäkelän, taitoja.

Ajassa 59:34 Classic kavensi tilanteeksi 3-2 ja viimeisestä puolesta minuutista tuli 6500 henkiselle yleisölle henkiäsalpaava. Maalintekijänä kunnostautui Sanni Nieminen.

Kello kului eikä Classicin kiri riittänyt. Lappeenrannan NST on naisten Suomen mestari vuosimallia 2016.