Scroll Top

Cisse Häkkisen muistomatsi tuo takavuosien maajoukkuetähdet Haagaan

image

Hugo Christer Häkkinen, eli Cisse, oli aikanaan Hurriganesin legendaarinen basisti. Helsingin Haagassa asunnut Cisse oli myös jalkapalloveskari ja jalkapallo oli lähellä miehen sydäntä. Muusikon uran ohella Cisse Häkkinen oli myös Helsingin kaupungin ulkoilu- ja urheiluviraston ( UUV ) työntekijä Laajasuon urheilupuiston kentänhoitajana. Valitettavasti kuningas alkoholi kuului vahvasti Cissen, kuten niin monen muunkin rokkistaran elämään ja Cisse nukkui pois Jorvin sairaalassa vuonna 1990 hänen maksan sanottua sopimuksensa irti.

Cisselle on puuhattu pitkään nimikkoaluetta Helsingin Pohjois-Haagaan. Idea Cisse Häkkisen nimikkoalueesta tai -paikasta on Etelä-Haagan Sorsat ry:n kapteenin Make Ahavan, Lähiradion sporttitunnin juontajan, alias Max Kalban. Hän sai idean jo viitisen vuotta sitten vuotta sitten, kun hän teki Helsingin Lähiradioon ohjelmat Hurriganesin historiasta ja Roadrunner- albumista. Alueelle on vihdoinkin tekeillä muistolaatta, jonka materiaaliksi on mietitty kaikkea kaarnan ja Cissen Cadillacin kulmapellin väliltä. Nimilaatan sisältö ja materiaali jätettäköön tässä vaiheessa salaisuudeksi.

Paikallinen jalkapallojoukkue Etelä-Haagan Sorsat haluaa kunnioittaa Cisse Häkkisen muistoa järjestämällä minifutismatsin 8.8.2015 Haagan Laajasuon tekonurmella. Vastustaja on nimetty Cissen ensimmäisen soolo-albumin mukaan, Cisse Teendreams-Team. Tapahtumaan liittyy läheisesti juuri äsken mainittu Cisse Häkkisen muistomerkin paljastus.

Molemmat joukkueet koostuu kutsuvieraista ja nimilistat on vielä auki. Cissen ystävä Atik Ismail ja Ganes- elokuvan ohjannut JP Siili ilmoittautuivat välittömästi kokoonpanoon. Muita kutsuttuja ovat Jallu Rantanen, Kimmo Tarkkio, Ville Nylund, Pepe Jyrgens, Taikku Taivainen, Juha Dahllund jne. Kokoonpanot alkavat selvitä heinäkuun alkupuolella, mutta luvassa on äärettömän mielenkiintoinen ottelu! Joukkeiden valmentajiksi ollaan värväämässä Pasi Rautiaista ja Cissen vanhaa työkaveria Laajasuon urheilukentällä, Suvari Suviojaa.

Sorsat ovat hävinneet historiansa aikana ainoastaan yhden ottelun Haagassa. Vuonna 2001 Sorsat koki tappion FC Muratteja vastaan ja sen jälkeen joukkue on ollut voittamaton. Sorsat on kasattu Etelä-Haagan omista tähdistä kavereineen ja tuolloinen FC Muratti oli koottu Hotelli Haagan pubin kanta-asiakkaista. Ennen ottelua sovitun vedonlyönnin seurauksena Sorsien kapteeni Marko ”Make” Ahava joutui uimaan Mätäpurossa (nyk. Haaganpuro). Cissen muisto-otteluun Ahava lupasi maalata tukkansa tiikeri-kuvioiseksi ja projekti on jo aloitettu hiusten vaalennuksella. Cissen tavaramerkki oli hänen tiikeritakkinsa.

Onko edellä mainittu totta? Kyllä, joka sana! Onko kyseessä vakava ja totinen fudismatsi? Ei, vaikka Cissen kuolemaan ei huumoria liitykään, niin ottelu on rento ja todellinen urheilujuhla!

Kokoonpanot ja tarkempi aika tuonnempana, stay tuned ;)

image
Wikimedia Commons, CC, Kuvaaja Harri Ahola

Comments (1)

1963 syntyneenä Hurriganes oli mun elämä joskus, Etelä-Haagalaisena neljän pojan äitinä….tää on vaan niin jees tapahtuma

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.