Carolina Hurricanes kesälomalla – Tampa Bay vaikuttaa voittamattomalta

NHL Sebastian Aho

Hallitseva Stanley Cup -mestari Tampa Bay Lightning on edennyt neljän parhaan joukkoon NHL:n pudotuspeleissä. Joukkue voitti Sebastian Ahon, Teuvo Teräväisen ja Jani Hakanpään edustaman Carolina Hurricanesin pudotuspelien toisella kierroksella maalein 2–0 ja eteni jatkoon voitoin 4–1.

Tampa Bayn maaleista vastasivat toisessa erässä onnistunut Brayden Point ja kolmannessa erässä maalannut Ross Colton.

Voiton Lightningille takasi jälleen kerran jääkaapin kokoinen, 29 kertaa torjunut venäläismaalivahti Andrei Vasilevski, joka valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi. Nollapeli oli 26-vuotiaalle Vasilevskille uran kolmas pudotuspeleissä.

Carolina-vahti Alex Nedeljkovic pysäytti kiekon 23 kertaa.

Carolina -valmentaja Rod Brind’Amourin mukaan joukkueen pitää tulevaisuudessa löytää lisää potkua pudotuspeleihin.

– Se, mitä meidän pitää tulevaisuudessa tehdä, on laittaa vielä isompi vaihde silmään, Brind’Amour totesi.

Tampa Bay kohtaa seuraavaksi joko Boston Bruinsin tai New York Islandersin.

Vegas Golden Knights otti kolmannen perättäisen voittonsa Mikko Rantasen ja Joonas Donskoin edustamasta Colorado Avalanchesta pudotuspelien toisella kierroksella ja siirtyi voiton päähän jatkopaikasta.

Vegas haki Coloradosta 3–2 -jatkoaikavoiton ja siirtyi ottelusarjassa 3–2-johtoon.

Avalanche voitti ottelusarjan kaksi ensimmäistä ottelua, mutta viimeisissä kolmessa pelissä kuskin paikalla on ollut Golden Knights. Eräät mediat ehti jo hehkuttaa, että Coloradolle ei löydy tänä kesänä vastusta, mutta toisin näytti käyneen.

Colorado johti sarjan viidettä ottelua kahden erän jälkeen 2–0, mutta kolmannessa erässä Vegas nousi tasoihin ja jatkoajalla voittoon.

Ottelun ratkaisun viimeisteli läpiajosta Vegasin kapteeni Mark Stone, jolle jatkoerämaali oli uran ensimmäinen pudotuspeleissä. Stone juhli ratkaisua ajassa 60.50.

Coloradon molemmat suomalaishyökkääjät pääsivät ottelussa tehopisteiden makuun.

Rantanen kirjasi yhden syöttöpisteen, kun hän oli avauserässä Brandon Saadin 1–0-osuman toinen syöttäjä. Rantasella on nyt kasassa yhdeksästä pudotuspeliottelusta tehot 4+8=12.

Donskoin vuoro oli toisessa erässä, kun hän teki erän lopussa 2–0-maalin syötöstä. Maali oli Donskoille pudotuspelien kolmas, yhteensä hän on kirjannut pudotuspeleistä viisi pistettä.

Vegas nousi kolmannen erän alussa tasoihin Alex Tuchin ja Jonathan Marchessaultin maaleilla. Tuch onnistui ajassa 41.03 ja Marchessault teki pudotuspelien kuudennen maalinsa vain reilut kolme minuuttia myöhemmin.

Ottelusarja on katkolla Golden Knightsille Vegasissa perjantaina Suomen aikaa. Ottelusarjan voittaja kohtaa Montreal Canadiensin.

NHL:n pudotuspelien 2. kierros

Carolina–Tampa Bay 0–2