Turussa käytiin todella kovatasoinen yleisurheilukilpailu!

Kristiina Mäkelä yleisurheilu

Turussa käydyissä Paavo Nurmi Gamesissa nähtiin kilpailujen toisenakin päivänä tiistaina huipputuloksia.

Keihäänheitossa Puolan Marcin Krukowski heitti Puolan ennätyksen uusiksi komealla 89,55 metrin kaarella.

Embed from Getty Images

Krukowskin oma ennätys meni uusiksi neljännellä heittokierroksella. Hän oli jo aiemmin heittänyt kisassa hienot 85,60 ja 84,68 metrin kaaret.

Oliver Helander on parhaana suomalaisena viidentenä tuloksella 80,82. Lassi Etelätalo on perässä kuudentena 80,42 metrin heitolla.

Silja Kosonen ja Krista Tervo olivat tyytyväisiä heittoihinsa naisten moukarissa. Kosonen viskoi painon viidenneksi tuloksella 69,50. Tervo sen sijaan sijoittui kuudenneksi tuloksella 69,45.

Kilpailun voitti Puolan Malwina Kopron kauden kuudenneksi parhaalla tuloksella 75,40. Toiseksi sijoittui Ranskan Alexandra Tavernier tuloksella 72,80.

Kolmanneksi paras oli kaksinkertainen olympiavoittaja ja nelinkertainen maailmanmestari Puolan Anita Włodarczyk tuloksella 72,42. Kosonen heitti talvella Suomen ennätyksen 72,44.

Senni Salminen räjäytti pankin ylittäessään Tokion olympiarajan (14,32) kolmiloikassa. Raja ylittyi reilusti, kun Salminen hyppäsi tuloksen 14,51.

Embed from Getty Images

Kolmannen kierroksen tulos paransi Heli Koivula-Krugerin Suomen ennätystä 12 senttiä. Vanha ennätys oli 17-vuoden takaa.

Tuoreimman olympiapaikan myötä Suomella on hankittuna Tokion olympiakisoihin 28 paikkaa, jotka oikeuttavat 29 urheilijan valintaan.

Olympialaisiin jo valmiiksi valittu Topi Raitanen juoksi 3000 metrin estejuoksussa voiton uran toiseksi parhaalla ajalla 8.19,57. Raitasen omaan ennätykseen jäi vielä kolme sekuntia matkaa.

Sade vesitti naisten korkeushyppykisaa. Ella Junnila joutui tyytymään tulokseen 188 ja jäi viidenneksi.

Junnila on kovassa kunnossa, mutta olosuhteet olivat tällä kertaa aivan liian karmeat.

– Hyppypatja oli kuin uima-allas. Sama jos olisi hypännyt sinne bikineissä, Junnila kommentoi.

Kilpailun voiton jakoivat Kamila Licwinko ja Elanor Patterson tuloksella 193, josta myös Junnila teki yhden hyvän yrityksen. Julia Levtshenko oli kolmas tuloksella 191.

Lotta Kemppinen johti 100 metrillä aivan viime senteille asti, mutta Imani Lansiquot puristi aivan lopussa ohi. Eroa jäi yksi sadasosa. Kemppisen aika oli 11,41.

Embed from Getty Images

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.